Мерки за намаляване на цените на горивата обявиха от Продължаваме

...
Мерки за намаляване на цените на горивата обявиха от Продължаваме
Коментари Харесай

Продължаваме промяната поиска данък върху свръхпечалбите от горива

Мерки за понижаване на цените на горивата оповестиха от " Продължаваме промяната " с конференция в Народното събрание.

Първата мярка е разработване на механизъм за следене на пазара на горива в България, тъй че да подсигуряваме, че ценовото преимущество на горивата, създадени от недопечен съветски нефт, ще остане тук за нас в България и ще осъществим дерогацията, контрактувана от кабинета на Кирил Петков.

Преработката на недопечен съветски нефт да се прави единствено и само от компании, регистрирани на територията на страната, pо този метод облагите ще остават в България и по този начин в допълнение ще могат да бъдат облагани, е второто предложение на Политическа партия.

Въвеждане на спомагателен налог на свръхпечалбите от нефтопреработването пък е третата. Като приходите от този налог трябвало да се употребяват за компенсиране на физическите лица, консуматори на горива в България.

" Темата за цените на горивата е от особена значимост за жителите. Днес ние внасяме решение, с което желаеме да използваме опцията след 5-ти декември, когато действително дерогацията влиза в действие, цените на горивата на българския пазар да станат по-евтини. Дотогава дерогацията не е влезнала още в действие, което значи, че всички европейски страни могат да внасят съветски нефт. Но след тази дата ставаме една от четирите страни в Европейски Съюз, които имат опция да вкарват по-евтин съветски нефт, да се преработва тук и продуктите от преработката да остават за вътрешния пазар, което действително ще даде и по-ниските цени ", сподели водачът на партията Кирил Петков.

" Приготвили сме характерни ограничения, които с това решение се надяваме държавното управление да извърши.

Това е действителна стъпка, действително решение на казуса за високите цени и ще докара до действително намаляване на цените, каквото всички ние желаеме, и от което, отивайки на бензиностанцията, ще можем да се възползваме ", добави Венко Сабрутев, който показа проекторешението.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР