Меркел каза, че преди да напусне поста на федерален канцлер

...
Меркел каза, че преди да напусне поста на федерален канцлер
Коментари Харесай

Ангела Меркел готова да стане посредник в преговорите между Украйна и Русия

Меркел сподели, че преди да напусне поста на федерален канцлер през декември 2021 година, се е пробвала да предотврати войната, само че не съумяла. Според нея Владимир Путин към този момент не е подготвен за срещи на върха в нормандския формат

Нормандската четворка е група за разрешаване на спора в Източна Украйна, образувана през 2014 година, в нея са включени водачите на Руската федерация, Украйна, Германия и Франция.

Бившата канцлерка сподели още, че не има вяра, че Кремъл я е чакала да си тръгне, с цел да стартира войната в Украйна. Според Меркел оставката ѝ може да бъде единствено един от факторите, наред с изборите във Франция, изтеглянето на войските от Афганистан и неналичието на прогрес в осъществяването на Минските съглашения.

Наследникът на Ангела Меркел като федерален канцлер Олаф Шолц осъди изрично съветската инвазия и утвърди продажбата на оръжие на Украйна. По-специално, през април Германия разгласи готовността си да доставя танкове и тежки въоръжения на Украйна. Въпреки това доникъде на юни тези доставки не са почнали, за което Шолц беше подложен на критика както в страната, по този начин и извън.

В изявление за DPA на 17 юни Шолц сподели, че оръжията, в това число системи за залпово залпове и противоракетни системи, ще бъдат доставени и „ идват в точния момент “, само че откакто украинските военни са минали уместно образование. Канцлерът изясни закъсненията с обстоятелството, че Германия, първо, би трябвало да извърши отговорностите за доставки, които съществуваха преди войната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР