Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Аз мисля, че

...
Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Аз мисля, че
Коментари Харесай

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят

Мераклии за министър председатели постоянно ще се намерят. Аз мисля, че президентът е виновен човек и на него може в тази ситуация да се разчита да не влезем в такава колизия, сподели в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще има длъжностен министър председател поради новите конституционни промени.

Има конституция и тя би трябвало да се съблюдава, разяснява още Борисов. Той акцентира, че се е доверил на съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов за измененията в конституцията.

„ Вие сте забавни хора – аз си мислех, че ще ме попитате по какъв начин в последния ден на кабинета се раздават централи, няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство, вършат се назначения в митниците, и то на водещи митници. А вие ме питате какво ще стане след два месеца и половина “, обърна се към публицистите водачът на ГЕРБ в отговор на въпрос дали е допустимо поради измененията в конституцията да се стигне до обстановка, при която има 480 депутати и народни представители с двойни заплати.

Борисов бе запитан за решението да бъдат конфискувани 100 % от облагите на държавните предприятия, които се трансферират в държавния бюджет. На въпрос дали може да има проблем с бюджета на страната, водачът на ГЕРБ цитира Международния валутен фонд (МВФ), който, по думите му, споделя, че е груба неточност да се декапитализират енергийните сдружения. „ Поне да слушаме какво ни споделят извън, нали всички единствено с посолствата се оправдават и с непознати страни. Затова мисля, че това не би трябвало да се позволява. Факт е, че то си става и сегашният кабинет, без да съгласува нищо, еднолично си взимат решения и си ръководят “, добави Борисов.

Когато аз споделих да не се дават милиони за машини и милиарди за избори, тогава ми се отговаряше, че демокрацията е скъпо нещо и парите нямат никакво значение “, отговори Борисов на въпрос колко ще костват изборите.

Според него Народното събрание може да излезе в едномесечен отпуск и да се занимава единствено с предизборната акция.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР