Мениджърът на цифрови активи CoinShares публикува последния си седмичен доклад

...
Мениджърът на цифрови активи CoinShares публикува последния си седмичен доклад
Коментари Харесай

Институционалните инвеститори продължават да се отдръпват от крипто

Мениджърът на цифрови активи CoinShares разгласява последния си седмичен отчет за потоците на фондовете за цифрови активи.

Според отчета институционалните крипто капиталови артикули са претърпели отлив за четвърта поредна седмица.

Докладът разкри, че институционалните крипто капиталови артикули са претърпели отлив от близо $20 милиона и незначителни притоци в шорт капиталови артикули.

Биткойн продуктите са най-силно наранени, а шорт Биткойн продуктите означават незначителни притоци

BTC продуктите понесоха най-тежкия удар от изходящите потоци в размер от $20.1 милиона, до момента в който шорт Биткойн продуктите означиха незначителни притоци от $1.8 милиона. Шорт продуктите на BTC се радват на втория по величина приток от началото на годината – към $50 милиона по отношение на $126 милиона за Биткойн.

Алткойн капиталовите артикули се радват на незначителни притоци

Повечето алткойн капиталови артикули се радваха на незначителни притоци през миналата седмица. Инвестиционните артикули, които влагат в кошница от цифрови активи, набраха $0.8 милиона приток през предходната седмица. Продуктите за Етериум (ETH) привлякоха $0.7 милиона, а тези за Solana (SOL) – $0.3 милиона. Продуктите с Binance (BNB) и Cosmos (ATOM) имаха незначителни входящи потоци, надлежно $0.4 милиона и $0.2 милиона.

Регулаторната неустановеност може да накара вложителите да се втурнат към шорт артикули на BTC

Coinshares счита, че регулаторната неустановеност може да накара вложителите да се втурнат към шорт артикули за BTC. В отчета се показва:




Инвеститорите остават внимателни във връзка с регулаторната неустановеност в криптоиндустрията

Продължаващата регулаторна неустановеност в крипто промишлеността накара доста вложители да останат внимателни. Неотдавнашното решение на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) да отсрочи утвърждението на Биткойн ETF в допълнение акцентира този проблем. Много вложители в този момент избират артикули за шорт на BTC, с цел да понижат излагането си на рисковете, свързани с вложението в криптовалути.

Бъдещето на институционалните вложения в криптоиндустрията остава нестабилно

През последните четири седмици отливите от институционални капиталови артикули в криптовалути акцентират несигурността, обвързвана с институционалните вложения в крипто промишлеността. Макар че цялостната наклонност при лонг продуктите на BTC остава позитивна, възходящата известност на шорт продуктите за актива допуска, че доста вложители се стремят да сведат до най-малко излагането си на риск. Регулаторният пейзаж ще бъде основен фактор при определянето на бъдещето на институционалните вложения в крипто промишлеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР