Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино, заяви че нападателят на „шпорите“

...
Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино, заяви че нападателят на „шпорите“
Коментари Харесай

Почетино: Кейн може да е готов при финал в ШЛ

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино, съобщи че нападателят на „ шпорите “ Хари Кейн може да се завърне за финала в Шампионска лига на 1 юни, в случай че отборът в профил Аякс в полуфиналите на конкуренцията.

Кейн към момента се възвръща от скъсване в региона на глезена – вторият път, в който той страда от сходна травма през този сезон.

Английският национал получи контузията при минималната победа над Манчестър Сити с 1:0 в първи четвъртфинален конфликт от Шампионската лига, игран на 9 април. Но Почетино удостовери, че възобновяване на голмайстора върви по проект – нещо, което дава вяра на почитателите на „ шпорите “, както и на тези на Англия, които се приготвят за полуфинал против Холандия в Португалия в шампионата Лига на нациите на 6 юни.

„ Надявам се, да. Той се оправя добре, само че към днешна дата не мога да кажа по кое време сигурно ще го забележим още веднъж в игра “, отговори аржентинският експерт, когато бе запитан дали Кейн ще бъде подготвен за финала на „ Уанда Метрополитано “ в Мадрид.

„ Това може да се случи преди 1 юни, а може и по-късно. Зависи от това по какъв начин тялото му реагира на контузията. Сега възобновяване му е в добър интервал и той се оправя добре, само че постоянно идва миг, в който би трябвало да реша дали той е подготвен или не. Ако ме попитате през днешния ден дали той ще е подготвен за финала, ще ви кажа „ Да “, тъй като знам какъв брой твърдоглав е Хари и какъв брой интензивно работи всеки ден. Но аз не съм доктор, това е просто мое наблюдаване и предпочитание “, добави Почетино.

Мениджърът на „ шпорите “ удостовери, че още един от нападателите на отбора – Винсент Янсен, може да получи късмет за изява в последните три мача от Висшата лига. Холандецът се появи като запаса в 80-та минута при сложния триумф вкъщи над Брайтън с 1:0 във вторник за първи път от август 2017, като Почетино изясни за какво не е разчитал на някогашния състезател на Твенте през сезона.

„ Трябва да изясним обстановката. Винсент бе контузен през по-голямата част от първия полусезон. Когато взехме решение, че ще разчитаме на него, той още веднъж получи контузия. Опитахме се да му помогнем с възобновяване. Той имаше проблеми със своята физическа подготовка, само че в последните няколко седмици тренира интензивно е подготвен да помогне на първия тим. Той е разполагаем, тъй че за какво да не заложим на него в някой от идващите мачове до края на сезона? “, приключи Почетино.

Тотнъм приема вкъщи Уест Хем в лондонско дерби в събота на обяд, а във вторник играе още веднъж в къщи, този път против Аякс в първи мач от полуфиналите на Шампионска лига. /БГНЕС

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР