Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се оплака от

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се оплака от
Коментари Харесай

Тен Хаг се оплака: Нашите футболисти играят най-много през този луд сезон

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг се оплака от натоварената стратегия на футболистите му. Сега те се завръщат към клубния футбол, откакто през последните десетина дни бяха ангажирани с мачовете на националните си отбори. Наставникът се подразни на въпрос за Маркъс Рашфорд, който не игра за Англия поради травма, само че пък пътува до Ню Йорк за къса почивка.

“Мисля, че дружно с Бруно Фернандеш той е изиграл най-вече срещи от целия отбор. Радвам се, че Маркъс получи отмора и е съумял да си поеме въздух. Хубаво е, че е намерил метод да си изключи за малко от всичко. През тази седмица го виждам по какъв начин влага сила в тренировките и е стимулиран ”, съобщи Тен Хаг.

“Изобщо всичките ни играчи имат потребност да си поемат въздух. В този вманиачен сезон нашите футболисти са тези, които играят най-вече от всички. Даже трябваше да минем през един спомагателен кръг в Лига Европа. Повече от тези пък, които са национали, не търкат пейките в тимовете си и най-вече играят ”, добави нидерландецът.

Според мениджъра дори има късмет Рашфорд да вземе присъединяване за Юнайтед в гостуването на Нюкасъл за състезание в неделя. “Надявам се да успее да играе. Маркъс тренира добре, само че и продължава да бъде лекуван. Наложи му се да направи няколко самостоятелни занимания, само че през днешния ден се включи в главната група. Остава ни още един ден и да се надяваме той да е подготвен за неделя ”, пожела си Тен Хаг.

Юношата на “червените дяволи ” е един от футболистите, които бележат максимален израстване след идването на новия управител. “Как му помогнах да си върне формата ли? Ами не става дума единствено с диалози, тъй като не съм Хари Потър. Това е дълъг развой, в който прилагаш разнообразни способи, с цел да окажеш помощ на играчите да доближат най-хубавата си форма ”, разяснява треньорът.

Той отхвърли да каже по какъв начин вървят договарянията с нападателя за новия му контракт на “Олд Трафорд ”. “Никога не разкриваме такива неща, тъй като това е нещо за вътрешно прилагане в клуба. Дали Люк Шоу е преподписал? Ако това е реалност, то аз не знам, тъй като към момента не са ме уведомили. Ако е правилно, ще се веселя, тъй като несъмнено желаеме да го задържим, тъй като е значим състезател. Искаме да задържим още Рашфорд и Де Хеа ”, безапелационен беше някогашният ментор на Аякс.

Тен Хаг беше запитан и дали възнамерява да употребява непредвидените голмайсторски качества на Скот Мактоминей, които той показва тези дни. Шотландският полузащитник впечатли с четири гола за два мача за националния си тим. “Скот може да извършва доста функции на терена. Ясно е, че той умее да бележи за Шотландия. Той демонстрира това и за нас, като разполага с добър завършващ удар. Но за мен той е халф и в това време съм удовлетворен от това, което Ваут Вегхорст. Защото когато Ваут е на терена, тимът се показва доста добре. Отделно имаме положителни изпълнители като Бруно, Санчо, Марсиал, Антони… ”, счита мениджърът.

Треньорът не скри, че има известни терзания по отношение на метода на игра на Нюкасъл: “Знаем, че те обичат да бавят играта. Реферите не желаят да виждат такова нещо, а и като цяло задачата на Премиър лийг е такава. Ето за какво съдиите би трябвало да оставят играта да си върви и да не я накъсват. И въпреки всичко нещата зависят главно от нас. Опитваме се да водим играта, да направляваме нещата. Нюкасъл прави страховит сезон и е сложен за побеждаване. Очакваме с неспокойствие отново да излезем против тях, а към този момент се видя, че можем да ги надвием ”.

В края Тен Хаг добави, че има късмет и Антони Марсиал да бъде в групата, откакто от две седмици насам тренира.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР