Отборите на Аталанта и Байер (Леверкузен) ще дадат отговор на

...
Отборите на Аталанта и Байер (Леверкузен) ще дадат отговор на
Коментари Харесай

Аталанта и Байер определят носителя на трофея в Лига Европа

Отборите на Аталанта и Байер (Леверкузен) ще дадат отговор на въпроса кой е новият притежател на трофея във втория по мощ евротурнир – Лига Европа. Сблъсъкът на „ Авива Стейдиъм “ в Дъблин е довечера, от 22:00 часа българско време.

Двата отбора са подготвени да предложат същинско шоу на феновете в ирландската столица. Аталанта на Джан Пиеро Гасперини ще се опита да завърши уместно мощна акция за бергамаските, откакто си обезпечи присъединяване в Шампионска лига през идващия сезон през Серия А и взе участие във финала за Купата на страната, където отстъпи на Ювентус. В ЛЕ тимът изигра мощни мачове, като най-ярко усещане остави класическата победа над един от любимците за трофея Ливърпул с 3:0 в първи четвъртфинал сред двата състава на „ Анфийлд “. На полуфиналите Аталанта преодоля френския Марсилия за първия си край в европейските клубни шампионати.

" Байер е в действителност доста добре проведен тим. Имат доста качество на футболистите, освен в офанзива. Това в много еластичен отбор, който се пази доста добре и контраатакува чудесно. Това мощен съперник, който ще ни сътвори проблеми, само че и ние на тях също. Изправяме се против страховит противник. Представянето им през последните месеци приказва единствено за себе си. През този сезон се изправихме и против други доста мощни сформира, както в Италия, по този начин и в евротурнирите ", разяснява Гасперини пред медиите. 

Срещу себе си коравите италианци ще имат несъмнено един от най-силните тимове през този сезон в лицето на Байер. „ Аспирините “ не престават да са без загуба във всички шампионати през акцията, като усъвършенстваха европейския връх на Бенфика от 1963-65 от 48 поредни срещи без проваляне при трагичното тъждество 2:2 с Рома в полуфинален реванш от шампионата. Тимът на Шаби Алонсо можеше да е изнемощял още на осминафиналите от Карабах, само че след доста драма в края и на двата си дуела с азерите продължи напред. В Бундеслигата Леверкузен детронира Байерн без изгубен мач за първа шампионска купа в историята, а три дни след финала в Лига Европа за Байер следва подобен и в шампионата за Купата на Германия против Кайзерслаутерн в търсене на требъл. Германците са носители на Лига Европа през 1988, когато побеждават Еспаньол с дузпи (тогава шампионатът е под името Купа на УЕФА).

" Винаги е необикновено да бъда още веднъж в Дъблин. Чувствам мощна връзка по-късно. В годините ми в Ливърпул връзките с Република Ирландия бяха доста мощни. Стадионът е приказен, сигурен съм, че на нашите почитатели доста ще им хареса. Те ще имат страховит ден в Дъблин преди мача. Очаквам превъзходна атмосфера ", сподели пък Шаби Алонсо.

Аталанта и Леверкузен имат два мача между тях в Европа, като и двата приключват с триумф на бергамаските. Те бяха през 2022 година, още веднъж в Лига Европа, само че на осминафинал, когато италианският тим завоюва с 1:0 в Германия и с 3:2 в Бергамо.

Главен арбитър на финала в Дъблин ще бъде румънецът Ищван Ковач, с асистенти Василе Маринеску и Овидиу Артене също от северната ни съседка. Иван Кружляк от Словакия е четвърти съдия, а на ВАР ще бъде нидерландецът Пол ван Бокел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР