Мемориална плоча в памет на студентите антифашисти скара леви и

...
Мемориална плоча в памет на студентите антифашисти скара леви и
Коментари Харесай

Демонтирана мемориална плоча за студенти антифашисти породи спор

Мемориална плоча в памет на студентите антифашисти скара леви и десни у нас. Вчера кметът на регион „ Средец “ я демонтира като противозаконна. Днес Българска социалистическа партия София разгласи, че си я желае и ще се бори за връщането и.

На плочата написа „ За студентите герои, паднали в битката против фашизма. Слава “. Вчера е била отстранена по разпореждане на кмета на регион „ Средец “.

„ Това е Княжевската градина, тя цялата е монумент на културата. Затова съгласно общината тази плоча, сложена тук, е била противозаконна “, изясни Трайчо Трайков – кмет на региона.

Така се стига до решението да бъде отстранена.

Историята на плочата е комплицирана - имало е предходна, която съгласно Българска социалистическа партия е отстранена при строителството на метрото нелегално. Кой е поставил новата на нейно място не е ясно, само че Българска социалистическа партия желаят да получат демонтираната плоча. И да я върнат.

„ Искаме възобновяване на историческата правота - тази законна плоча нелегално отстранена да бъде възобновена, в това число посредством имитация “, съобщи Калоян Паргов от Българска социалистическа партия.

Сега Българска социалистическа партия и регион „ Средец “ ще търсят плочата в архива.

А кметът добавя, че отстранява редица противозаконни обекти, освен плочи. Днес да вземем за пример е премахнал павилион за палачинки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР