Мемориал Стената на българските праведници беше открит днес в столичното

...
Мемориал Стената на българските праведници беше открит днес в столичното
Коментари Харесай

Откриха мемориал Стената на българските праведници в столично училище

Мемориал " Стената на българските праведници " беше открит през днешния ден в столичното 134-то учебно заведение. Той е отдаден на двадесет българи, удостоени със званието " праведници на света " от израелския институт " Яд Вашем ".

Тези двадесет българи са рискували своя живот и са помогнали да се спасят българските евреи по време на Втората международна война. Сред тях са политици, духовници, жители.

Мемориалът е направен по концепция и със средства на Роман Стоянов, потомък на един от тези герои. Досега в никоя друга страна не е поставян сходен мемориал. Гости на откриването бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, министри, посланици.

" 134-то приблизително учебно заведение е мултикултурна общественост, това е и повода този мемориал да бъде подложен тъкмо тук. Това е израз на почитта и уважението на младежите към всички тези българи, които са жертвали своя личен живот, живота на своите близки, домовете и парцелите си, с цел да спасят непознатия живот ", сподели шефът на учебното заведение Весела Палдъмова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР