Меломаните познават Кори Тейлър като безкомпромисния фронтмен с маската, който

...
Меломаните познават Кори Тейлър като безкомпромисния фронтмен с маската, който
Коментари Харесай

Музикални хроники: Кори, човекът зад маската: За сексуалния тормоз, опита за самоубийство, бягството от къщи и наркотиците

Меломаните познават Кори Тейлър като безкомпромисния фронтмен с маската, който оглавява Slipknot и Stone Sour и който сервира музиката си с неустоимо прочувствен микс от яд, мощност, решителност и накърнимост, резониращи с метъл почитателите по целия свят.

В песните на Тейлър съществува равнище на искреност, извънредно за множеството модерни метъл банди и през днешния ден търсим отговор на въпроса от кое място артистът черпи вдъхновението си.

Моментът да го създадем е подобаващ, тъй като Slipknot още веднъж са извънредно настоящи в България след новината, че ще бъдат хедлайнери на Hills of Rock 2021 в Пловдив на 22 юли.

Коронавирусът отсрочи шоуто им тази година, само че американците въпреки всичко ще зарадват българските си почитатели идното лято.
Така публиката ще може да усети онлайн силата на Кори Тейлър и вдъхновенията му, идващи още от неговото детство в Айова.
В текстовете на песните фронтменът „ скрива “ своите истории зад разнообразни метафори, само че в изявленията през годините е споделял инциденти от ранните си години – включващи полов тормоз, бягство от вкъщи и опит за самоубийство.

“Местехме се доста със фамилията и трябваше бързо да сътворявам другарства. Там, където живеехме тогава имаше единствено един човек, с който да се движа, едно 16-годишно хлапе, което ме канеше у тях да свирим и един ден това се трансформира в нещо друго. Не споделих на никого дълго време, тъй като той заплаши, че ще нарани мен и майка ми. Накрая си изгори къщата и избяга през нощта. Не споделях това, до момента в който не станах някъде на 18 ”, споделя Кори.

Въпросната контузия надалеч не е единствената шокираща преживелица в детството на бъдещата музикална звезда. Кори е отгледан най-вече от самотната си майка и на ранна възраст стартира да се самонаранява като форма на ескейпизъм.

В един миг прави опит за самоубийство в къщата на баба си, само че ненадейно посещаване от майката на някогашната му другарка го избавя.
„ Взех куп хапчета и легнах на пода. Майката на някогашната ми ненадейно беше пристигнала да ме ревизира по какъв начин съм и ме откри. След час пиех ипекак и повръщах в една кофа “.

Когато става на 15, Кори Тейлър подхваща бягство от вкъщи си под въздействие на неверната компания. Той обаче приема свръхдоза и припада, а хората, които е мислел за другари, просто го изоставят.

“Нямам обувки и тениска, с окървавено лице съм, на 12 благи от къщи и се постанова да вървя до такава степен. През целия път си споделях, че би трябвало да се махна. Бях единствено на 15 ”, споделя фронтменът.

“Беше огромен миг за мен. Тогава в действителност осъзнах, че имам проблеми и ми лиши към 10 години действително да ги овладея. ”
Несигурният метод на живот и непрекъснатите премествания на фамилията водят до такава степен на един стадий Кори да би трябвало да изостави съвсем всичките си такъми

Той открива нездравословните вещества и стартира да се друса, до момента в който живее на бунгало наоколо до река – на място, където „ няма какво да се правиш, с изключение на секс и опиати “. “Отказах коката и амфетамините, когато бях на 16, само че пиенето ме увлече повече… а и пушех, откогато бях на 10 ”, признава той.

Днес обаче Кори е благополучен, че се е отказал от пушенето и пиенето, което е подобрило кондицията му и го е направило по-добър музикант.
В доста изявленията е посочвал, че през сложния път на млади години му е оказана огромна помощ от другите музиканти от първата му тайфа Stone Sour.
Те му оказват помощ да придобие посока и желания оттатък купонясването.

“Започнах да се движа с тази компания и усещах, че най-накрая съм намерил семейство – хората, които съм търсел до момента. Това ме избави ”, признава Кори.

Като младеж музикантът се мести при баба си в Айова, само че продължава с опиатите и двамата постоянно се карат. След някой огромен скандал тя го гони от къщи и той просто се мотае по улиците, до момента в който не откри къде да спи, или до момента в който стане време да отиде на учебно заведение.

Музикантът обаче цени високо това, което баба му е направила за него и счита, че тя е оказала най-силно влияние върху живота му.
„ Тя ме научи на работна нравственос, на внимание към околните ми. Тя беше същинската ми майка. Обичам майка си, само че с нея беше просто вманиачен метод на живот. Баба ми беше моята опора, моята непоклатимост и леговище. “

Въпреки всички компликации, геният на изпълнителя си личи от ранна възраст и той изнася първото си осъществяване на 9 години – а публиката е неговото семейство.

Всичко се случва инцидентно, когато по-големият му братовчед го чува по какъв начин си припява песента. „ Той беше изумен, викна цялото семейство в хола, постави ме в ъгъла и сподели „ Кори ще ви изпее нещо! “ Бях сащисан. Но той пусна записа, аз не помръднах от ъгъла и изпях всяка една нота от Separate Ways. За пръв път пеех пред аудитория. Те викаха и крещяха и останах със мощни усещания от случката “.

Няколко десетилетия по-късно наподобява, че всички компликации са си заслужавали – с цел да трансфорат Кори Тейлър и Slipknot в тази неустоима буря, каквато съставляват през днешния ден.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР