Меланомът е раково образувание на кожата, което се произвежда от

...
Меланомът е раково образувание на кожата, което се произвежда от
Коментари Харесай

Как да идентифицираме висок риск от меланом по тези 2 често срещани признака

Меланомът е раково образувание на кожата, което се създава от пигментните кафези на меланоцитите. В последните години става все по-често срещано заболяване.

В типичния случай се появява на кожата, като в огромния % от случаите потегля от пигментни бенки. Може обаче да се развие и на всяко друго място в организма, където има меланоцити – роговица, ретина, субстанция нигра и т.

н.

Различните места на потегляне на меланома постоянно водят до присъщи разлики в цитологията и хистологията на тумора.

Според кожните лекари, в случай че човек в миналото е бил мощно изгорен на слънце и / или има доста бенки, той би трябвало постоянно да посещава експерти, защото има по-висок риск от развиване на меланом. Особено при чувствителен тип кожа и при хора на възраст над 45 години.

Фотодерматитът може да провокира меланом, споделят лекарите. Под въздействието на слънчевата светлина по лицето и тялото се появяват обриви, мехури, кожата сърби и се появява чувство за парене.

Кожата се възпалява и може да стартира отичане. Това е рисково положение, би трябвало да се опитате да го предотвратите. Освен това би трябвало да бъдете оптимално деликатни със солариума.

На всяко обучение, което се появява в зрелост, би трябвало да се обърне внимание. Също по този начин, смяна в цвета, размера или формата на бенките може да демонстрира вероятното развиване на меланом.

Според доктор Мясников положението на ноктите също може да демонстрира съществено заболяване. Така че, черно леке ​​върху нокътя може да е симптом на меланом, тъй че в случай че се появи подобен признак, би трябвало да посетите доктор./ и във Facebook

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР