Мексико и Полша завършиха 0:0 в мач от група С

...
Мексико и Полша завършиха 0:0 в мач от група С
Коментари Харесай

Полша и Мексико направиха равенство, Левандовски пропусна дузпа

Мексико и Полша приключиха 0:0 в мач от група " С " на Световното. Това бе второ следващо нулево тъждество за деня, откакто по-рано през днешния ден при същия резултат приключиха Дания и Тунис.

А група С, в която са поляците и " ацтеките ", стартира доста вълнуващо, откакто по-рано през днешния ден Саудитска Арабия хвърли бомба с 2:1 против Аржентина.

В Доха мексиканците бяха по-активни почти през целия мач, само че Полша повече може да съжалява, че не стигна до успеха, защото в 58-ата минута капитанът Роберт Левандовски изтърва дузпа.

Това е първата пропусната дузпа на Мондиала - или хваната, защото вратарят Гийермо Очоа уцели ъгъла и мазета.

През първото полувреме и двата тима бяха извънредно внимателни, като чак след прекосяването на първия половин час Мексико се впусна малко по-смело в офанзива. Чистите положения пред вратата на Войчех Шчесни обаче липсваха.

В 42-рата " сомбрерата " можеха да стигнат до малко инцидентен гол, когато крайният бранител Хорхе Санчес опита центриране, което обаче летеше тъкмо към горния десен ъгъл на вратата, само че Шчесни мазета в корнер.

Второто полувреме още веднъж стартира с малко по-активна игра на отбора от Централна Америка, само че в 52-рата минута неточност при изнасянето на топката разреши на поляците да я откраднат и да я подадат към Роберт Левандовски. Той влезе в дуел с Ектор Морено, като и двамата паднаха в наказателното поле.

Съдията Крис Бийт остави играта да продължи, само че по-късно бе извикан да прегледа обстановката с ВАР. Австралиецът промени отсъждането си и даде дузпа. Една от огромните звезди на Мондиала обаче не съумя да открие сметката си в Катар.

Това развиване отвори мача и в идващите минути играта стана по-динамична. Мексиканците започнаха да работят още по-умерено. В 64-тата минута Хенри Мартин опитва да изненада Шчесни с отдалечен удар, само че полският вратар избави майсторски. 

Десет минути по-късно Якуб Кивиор засече рисково центриране в наказателно поле, само че не съумя да откри рамката на вратата на Очоа.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР