Междувременно в предизборната програма на опозиционния Национален алианс, който издигна

...
Междувременно в предизборната програма на опозиционния Национален алианс, който издигна
Коментари Харесай

Как евентуална смяна на президента на Турция може да повлияе на отношенията с Русия?

Междувременно в предизборната стратегия на опозиционния Национален алианс, който издигна за претендент за президент водача на кемалистката Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу, се споделя, че той е решен да построи равноправни връзки с Русия, Съединени американски щати и Европейски Съюз, в случай че завоюва. Кълъчдароглу също по този начин бе показал, че в случай че завоюва изборите, той ще има за приоритет прекратяването на украинския спор. Той бе споделил, че Турция ще продължи да се пробва да посредничи за разрешаването на проблемите сред двете страни и се афишира за удължение на " зърнената договорка ". Доскоро той твърдеше, че здравите връзки с Русия са в полза на Турция.

Буквално два дни преди изборите в Турция обаче Кълъчдароглу смени радикално позицията си по отношение на Русия, като я упрекна в интервенция в турските избори.

" Скъпи съветски другари, вие стоите зад монтажите, разпространението на дълбоки фалшификации (deep fake) и видеозаписи по отношение на изборите. Ако желаете да продължим другарството си с вас и след 15 май, махнете ръцете си от турската страна ", разгласи Кълъчдароглу в акаунта си в Туитър. Toй съобщи и че в случай че бъде определен за президент, Турция ще наложи наказания на Русия.

Той уточни, че Русия е виновна за компромати и видеозаписи с подправени вести, популяризирани в обществените мрежи и онлайн платформите против турската съпротива в навечерието на парламентарните и президентските избори.

В обществените мрежи се появиха видеа, показващи контакти на Кълъчдароглу с виновен функционер на терористичната формация ПКК (Кюрдска работническа партия). От НРП оповестиха, че видеата са подправен монтаж.

След обвиняванията на Кълъчдароглу към Русия последваха остри реакции към него от страна на представителите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

Какво ще последва от тук нататък следва да разберем след дненшния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР