Международното право в момента е повече от абсурдно. Първият принцип

...
Международното право в момента е повече от абсурдно. Първият принцип
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Борисов и Радев да седнат и да се разберат. България има нужда от единство

Международното право сега е повече от неуместно. Първият принцип там гласи, че има нерушимост на границите. Вторият гласи, че всеки има право на самоопределение. Това е все едно в един Наказателен кодекс първата точка да гласи: убийството е наказуемо, а втората да гласи: всеки има право да убива. В Испания имаме спор сред Кастилия и Каталуния. Докато не се оправи интернационалното право, ще виждаме сходни несъгласия.

Това сподели пред камерата на БТВ проф. Михаил Константинов. "Ставащото в Каталуния в началото ми се видя много неуместно, само че всичко си има пояснение. Ако Мадрид беше оставил референдума да протече умерено и обикновено, най-вероятно щяха да завоюват последователите на оставането в Испания, те са малко повече, само че те си останаха у дома и изобщо не излязоха да гласоподават. Ако те бяха излезли да гласоподават обаче, референдумът щеше да бъде легитимиран. От това незабавно щеше да се възползва страната на Баските и да се отдели, тъй като там ситуацията е доста по-различно. Със сигурност Шотландия ще се отдели до 2-3 години от Англия. Няма какво да се лъжем. Причината за това е Брекзит. Не би трябвало да забравяме и Корсика. Белгия също е доста лабава страна ", предвижда професорът.

Той не пропусна да разяснява и горещата вътрешнополитическа тематика по отношение на разногласията и воденето на борба сред ГЕРБ и президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила. "В страната има двама мощни мъже. Не е нужно да им загатвам имената. Те би трябвало да седнат и да се схванат. Не би трябвало да пускат вторите си тимове да се ритат по кокалчетата. България има потребност от единение ", безапелационен беше Константинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР