Международно признание за ДЛС-ТервелБългария има нов национален рекорд за трофей

...
Международно признание за ДЛС-ТервелБългария има нов национален рекорд за трофей
Коментари Харесай

Потвърдено - нов национален рекорд от сръндак

Международно самопризнание за ДЛС-Тервел
България има нов народен връх за трофей от сръндак. Оценката от 214,9 точки е сложена по време на Световното ловно ревю " В едно с природата ", провело се в края на предходната година в Будапеща. Комисията от Международния съвет по лова и запазване на дивеча (CIC) е оценила трофея, придобит през месец май 2020 година в ДЛС-Тервел, област Добрич. Експертите са дали 214,9 точки, което публично удостоверява, че България има нов народен връх, оповестяват от Североизточно държавно дружество.
Досегашният рекорден трофей при сръндак е със 191 точки по CIC и е отстрелян през 2014 година в Къпиново /Велико Търново/.
Предварителната оценка у нас за " колосът от Тервел ", както първи го дефинираха немски публицисти, беше 232,12 точки, до момента в който комисията от CIC му е дала с към 17 по-малко. Това е главно поради понижаване тежестта на трофея, в резултат на изсъхване през месеците след отстрела, разясняват осведомени.
" Знаехме резултата още по време на ревюто, само че изчакахме комисията да го разгласи публично, тъй като по този начин е правилно ", изясни шефът на ДЛС-Тервел инж. Георги Ботев. Получената оценка е самопризнание за целия екип на стопанството.
Ботев напомня, че ДЛС-Тервел държи и националния връх за елен лопатар с оценка от 208,22 т. по системата на CIC и тегло 4,750 кг. Еленът беше отстрелян през 2016 година от немския ловджия Вернер Аустерман.
Хубавато е, че в този момент новият трофей остава в България, тъй като е придобит от българския ловджия Ярослав Дончев, който има над 10-годишен авджийски стаж.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР