Международният валутен фонд предупреди, че коронавирусната криза далеч не е

...
Международният валутен фонд предупреди, че коронавирусната криза далеч не е
Коментари Харесай

Кризата с коронавируса далеч не е приключила

Международният валутен фонд предизвести, че коронавирусната рецесия " надалеч не е завършила " и акцентира нуждата от многостранно съдействие, с цел да се обезпечат съответни доставки след създаването на ваксина против COVID-19.

В обява в списание Foreign Policy, ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева и основният икономист Джита Гопинат декларират, че продължаващото икономическо възобновяване от рецесията е резултат от бързото използване и невиждания мащаб на държавната поддръжка и на (финансовата) поддръжка от страна на централните банки, само че ще са нужни повече старания в тази посока.

Според тях международната стопанска система дава признаци за прогрес от тежкия спад, породен от пандемията, само че цялостно възобновяване е " малко евентуално " без ваксина против COVID-19.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Световната икономическа интензивност последователно се възвръща...

" Възстановяването остава доста несигурно и неравномерно в обособените райони и браншове. За да се подсигурява, че възобновяване ще продължи, от значително значение е поддръжката да не се отдръпва прибързано ", пишат те в взаимната обява.

Правителствата би трябвало да продължат да поддържат служащите и предприятията, защото невижданата рецесия може да докара до вълна от банкрути и загуба на работни места. Въпреки внезапният скок в производството, потреблението и заетостта поради облекчаването на ограничаващите ограничения, рецесията надалеч не е завършила, предизвестяват още те.

Двете видни представителки на МВФ също по този начин акцентират смисъла на " справедливото разпространяване на ваксини " за равномерното възстановяване на стопанската система в международен мащаб.



МВФ пресмята, че общите разноски за рецесията ще доближат 12 трлн. $ до края на 2021 година, като страните с ниски приходи евентуално ще се нуждаят от непрекъсната поддръжка.

на 75 страни, в това число 47 страни с ниски приходи, и съобщи, че е подготвен да даде спомагателна поддръжка на по-широк кръг от страни със междинни приходи.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР