Международният валутен фонд посочи, че биткойн не трябва да се

...
Международният валутен фонд посочи, че биткойн не трябва да се
Коментари Харесай

МВФ: Биткойн не бива да е легално платежно средство в Ел Салвадор

Международният валутен фонд уточни, че биткойн не би трябвало да се употребява като легално платежно средство в Ел Салвадор, призовавайки страната от Централна Америка да ускори регулацията и надзора на новосъздадената си платежна екосистема.

В изказване, оповестено при започване на тази седмица, МВФ предлага на Ел Салвадор да стесни обсега на своето законодателство, споменавайки „ обилни опасности “, който биткойн носи за потребителската отбрана, финансовия интегритет и финансовата непоклатимост.

Докладът се свързва с формалното посещаване на МВФ в Ел Салвадор, което цели годишен обзор на фискалната, паричната и вътрешната обстановката в страната – нещо, което се случва във всички членки на институцията, предава CoinDesk.

МВФ показват, че обявлението на президента на страната Наиб Букеле за издаване на биткойн държавни облигации не е било обсъждано по време на взаимните срещи сред държавното управление и представителите на МВФ.

Въпреки, че техническия разбор на МВФ не визира обявлението за издаване на държавен дълг, организацията показва, че проектите на Ел Салвадор да купи повече биткойни след издаването на държавния дълг, както и да усили експозициите си в биткойн, изискват деликатен разбор за евентуалните опасности за финансовата непоклатимост.
Ел Салвадор прави биткойн град без налози
Ел Салвадор възнамерява да издаде първите в света биткойн държавни облигации, както и да построи биткойн град, които ще бъде освободен от д...

Според МВФ, общественият дълг на Ел Салвадор ще премине границата от 95% от Брутният вътрешен продукт на страната до 2026 година, в случай че не бъдат приложени ограничения за поправяне на фискалните несъответствия.

Данните за дълга не включват биткойн облигациите, оповестени неотдавна, прибавят от МВФ.

Сред ограниченията за ограничение на фискалните отговорности, МВФ предлага на Ел Салвадор да понижи фонда в размер на 150 млн. $, основан за обработването на обмена на биткойн в щатски долари. Организацията предлага и премахването на обществените дотации към Chivo Wallet, цифров портфейл, пуснат от държавното управление на страната на 7 септември.

МВФ показва, че страната би трябвало незабавно да вкара „ по-силна “ регулация и контрол.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР