Международният олимпийски комитет (МОК) призова Украйна да даде шанс на

...
Международният олимпийски комитет (МОК) призова Украйна да даде шанс на
Коментари Харесай

МОК с призив към Украйна да разреши на спортистите си да участват в стартове с руснаци

Международният олимпийски комитет (МОК) прикани Украйна да даде късмет на спортистите си да се класират на Париж 2024 и да вземат участие на Летните игри, оповестява Ройтерс.

Киев издаде през март заповед със възбрана за присъединяване в надпревари, в които участват спортисти от Русия и Беларус.

Президентът Томас Бах съобщи, че МОК ще поддържа всеки украински състезател, който желае да се класира за Париж.
 Роман Абрамович отхвърля да подари обещаните милиарди за Украйна
Роман Абрамович отхвърля да подари обещаните милиарди за Украйна

Любопитен процес на събитията

" Искаме да осигурим условия за всички украински състезатели, които желаят да се включат в квалификациите за Париж 2024 и да вземат участие на Олимпиадата. Ще ги поддържаме в подготовката и присъединяване им на всеки шампионат, на който участват ", съобщи Бах.

В някои самостоятелни спортове към момента важи възбраната за присъединяване на състезатели с паспорти от Русия и Беларус, само че в други, като в тениса, украинците срещат постоянно съперници от тези две народи.

Забраната бе издадена от Киев бързо след позволението на МОК за връщане на руснаци и беларуси в интернационалните съревнования като неутрални.

Украинското държавно управление даже предизвести спортните си федерации, че ще лишава лицензи при присъединяване на шампионати, на които участват руснаци и беларуси.

" Цялата олимпийска общественост и целият свят желаят украинците да реализират триумфи на интернационалните шампионати. Искаме ги и в Париж, само че това значи, че те би трябвало да се включат в квалификациите в този момент ", добави Бах.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР