Международният анализатор Боян Чуков направи дисекция на съвременното НАТО. Експертът

...
Международният анализатор Боян Чуков направи дисекция на съвременното НАТО. Експертът
Коментари Харесай

Анализатор направи дисекция на НАТО

Международният анализатор Боян Чуков направи дисекция на актуалното НАТО. Експертът по битка с тероризма, някогашен посланик и публицист на свободна процедура счита, че в съвремието ни има различни о́си на въздействие в организацията за военно съдействие. Публикуваме коментара без редакторска интервенция:

" Около драмата с Украйна голям брой нашенски баш евроатлантически траншоеди прегракнаха да се кълнат във честност на НАТО. Добре! България е член на НАТО. Това никой не го оспорва.

Но днешното НАТО няма нищо общо с това, в което България влезе преди години. Нещата се трансформираха. Британците оповестиха, че основават оста Лондон-Варшава-Киев плюс " добавката “ Прибалтика. Като изключим натовизираната Украйна все " НАТО “. Франция и Гърция подписаха съглашение с явна военна проекция, която е против Турция. Пак все " НАТО “. Едно " НАТО “ против друго " НАТО “. Гръцкият министър председател избърза да посети София и да " намигне “ на новоизбраното държавно управление. Всички мислиха, че Мицотакис идва поради РСМ. И той е с харвардска закваска, само че друга " годишна продукция “. Много по-висококачествена от нашата. Кириакос се опита да популяризира у нас франко-гръцката версия на евроатлантическата взаимност, която е безусловно " НАТО “. Отделно Атина си направи американо-гръцко НАТО, което покри гръцката територия с американски бази като акне по лицето на тинейджър.

По линия на тюркските страни в Централна Азия, Близкия Изток и Закавказието се оформи ясно оста Лондон-Анкара. Отново отново " НАТО “, само че турско-британско. Не е същото като френско-гръцкото. В последно време Париж и Лондон не се имат доста. Британци и турци с общото им историческо завещание си имат собствен личен chuchotage (птичи език понятен единствено за тях). Британо-турската дружба има мощен балкански вектор, който визира и България. София от британо-турския chuchotage нищо не вдява. Никой не ни дава " разяснителен речник “, а и в Харвард не учат напоследък толкоз комплицирани науки. София си остана със своето обучение на равнище " евроатлантически буквар “ за начинаещи балами. Продължаваме да я караме със мемоари и разкази на дългогодишни български траншоеди на тематика " Как преди години в София се ковеше евроатлантическата интеграция на България “.

Въпросът на който би трябвало да отговорят ръководещите у нас е следният: В коя алтернатива на НАТО е България? В английската, франко-гръцката, франко-германската, британо-турската...? Съединени американски щати отиват да се занимават с Китай в Азия. Даже си направиха азиатско НАТО в лицето на QUAD (САЩ, Япония, Австалия и Индия). Индия се дърпа и по тази причина за всеки случай бе проведен и AUKUS (САЩ, Австралия и Великобритания). Нашите евроатлантици са подготвени да влезем и в AUKUS. Ама не сме англосаксонци. Въпреки твърденето на Петър Стоянов, че сме създали своя цивилизационен избор и към този момент сме достоверни " евроатлантици “. Но сред евроатлантици и англосаксонци разликата е от земята до небето. Затова няма да ни вземат и в Британската общественост ( Commonwealth of Nations)!

Какво ни остана? Нищо друго с изключение на да запеем заедно... " Радамес отива да пик**, всички ние заедно да го придружим “. И да го последваме. Без да се запитаме накъде тъкмо отива нашето Богохранимо Отечество водено от баш булгаристански натовски военачалник истерично подкрепян от услужливи " достоверни “ русофили с православно-славянски пориви. Сбъркана работа. Господ да ни е на помощ! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР