Международни медии виждат в руската стратегия за ядрено възпиране, отговор

...
Международни медии виждат в руската стратегия за ядрено възпиране, отговор
Коментари Харесай

Руска ядрена стратегия: По света виждат отпор на Москва срещу военни планове на Вашингтон

Международни медии виждат в съветската тактика за нуклеарно въздържане, отговор на опитите на администрацията на Доналд Тръмп да реализира военно предимство над Русия, в това число в региона на галактическите оръжия . Някои публицисти считат, че по този метод съветските управляващи биха могли да изпратят сигнал до администрацията на Тръмп за нуждата от удължение на контракта " Нов СТАРТ " , написа ТАСС.

Съединени американски щати

" Асошиейтед прес ": " Руският президент Владимир Путин формулира съветска политика за нуклеарно въздържане, която му разрешава да употребява нуклеарно оръжие в отговор на удар с неядрено оръжие, ориентиран към стратегически значима държавна или военна инфраструктура. Този документ включва лист на офанзиви с неядрени оръжия. Възможните аргументи за реакция на Русия, употребяваща нуклеарно оръжие, целят да послужат като предизвестие за Съединени американски щати.

Новата разширена дефиниция отразява загрижеността на Русия за развиването на обещаващи оръжейни системи, които биха могли да дадат опция на Вашингтон да нанесе удари по основни военни уреди и държавни центрове, без да употребява нуклеарно оръжие...

Документът удостоверява, че Русия може да употребява нуклеарно оръжие в отговор на нуклеарен удар или експанзия, употребявайки стандартни оръжия, които заплашват самото битие на страната. В нея са разказани обстановки, които биха могли да доведат до потреблението на нуклеарни сили. "

Канада

CTV : " Споменаването в този документ за опцията за нуклеарно възмездие на Русия, даже и да бъде нападната без нуклеарно оръжие, беше сигнален сигнал за Съединени американски щати. Новите разширени формулировки отразяват опасението на Русия, че американците създават обещаващи оръжия, които биха могли да разрешат на Вашингтон да унищожи основни военни и държавни уреди без потреблението на нуклеарни сили.

Документът разказва в детайли обстановките, при които е допустимо потреблението на нуклеарно оръжие. По-специално при потреблението на атомни или други оръжия за всеобщо заличаване против Русия и нейните съдружници, както и при потребление на стандартни оръжия, които биха заплашили самото битие на страната.

Освен това в документа се споделя, че Русия може да употребява нуклеарните си арсенали, в случай че получи " достоверна информация " за изстрелването на балистични ракети, ориентирани към нейната територия или територията на нейни съдружници ".

" Глобал енд Мейл ": " Документът отразява дългогодишната угриженост на Москва за военните проекти на Съединени американски щати. Натрупването на стандартни оръжия наоколо до границите на Русия, разполагането на противобалистични ракети и галактически оръжия са измежду евентуалните закани, разпознати в документа. Руско-американските връзки са в най-лошото си положение след края на Студената война и по отношение на рецесията в Украйна, обвиняванията против Русия за интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и други разлики в мненията.

На фона на продължаващото напрежение, Кремъл неведнъж е изразявал безпокойствие по отношение на разполагането на американски войски и техните съдружници в балтийските страни и ученията на НАТО наоколо до съветските граници. Руските служители считат програмата за противоракетна защита на Съединени американски щати и американските проекти да пуснат в орбита оръжие за съществена опасност и настояват, че тези нови благоприятни условия могат да разрешат на Вашингтон да нанесе безнаказано удар върху Русия... През 2018 година Путин сподели огромен брой нови оръжия, които съгласно него ще създадат американската противоракетна защита безполезна. "

Англия

" Дейли експрес ": " Русия даде явен сигнал на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че милитаризацията на космоса е сериозна опасност за световния мир и също предизвести, че си резервира правото да стартира и да нанесе нуклеарен удар, в случай че реши, че е в заплаха. Във връзка с тази стъпка, която е няколко седмици откакто Тръмп разгласи основаването на американските галактически сили, нов вид американски въоръжени сили - те ще стартират да бият паника на всички места, предупреждавайки за заплахата от разкриване на нов спектакъл на военни дейности. Това е доста сходно на обстановката, съществуваща през 80-те години на предишния век, в пика на Студената война. "

Мексико

" Ла Йорнада: " Русия си резервира правото да бъде първата, която употребява нуклеарно оръжие в отговор на експанзия, даже употребявайки против нея стандартни оръжия, в случай че това съставлява опасност за самото битие на страната, това предизвестява Кремъл с обновена версия на своята политика за нуклеарно въздържане. Русия счита, че нуклеарните оръжия са извънредно за възпиращ резултат, потреблението им е разрешено единствено като последна и нужна мярка и по тази причина се подхващат всички нужни старания за понижаване на нуклеарната опасност и попречване на напрежението в междудържавните връзки, водещи до военни спорове, в това число нуклеарни.

Русия счита, че нейният боеприпас от нуклеарно въздържане служи за обезвреждане на заканите, които, според от това по какъв начин се развива политическата, военната и стратегическата обстановка, могат да причинят експанзия против нея. Тя изброява шест съществени закани: построяването от страна на евентуален съперник (не се показва директно, само че се подразбира, че това са Съединените щати или, което е едно и също - НАТО) на силови скупчвания в териториите, прилежащи на Русия; разполагането в страни, които смятат Русия за евентуален съперник на балистичните ракети и свръхзвуково оръжие; основаване и разположение в космоса на системи за противоракетна защита или ударни системи; появяването в която и да е страна на нуклеарни оръжия или други типове оръжия за всеобщо заличаване, които могат да бъдат употребявани против Русия и нейните съюзници; неконтролираното разпространяване на нуклеарни оръжия и техните средства за създаване; разполагане на нуклеарно оръжие на територията на неядрени страни.

Неслучайно документът, подписан от президента Владимир Путин, е оповестен в този момент, когато новините, идващи от Вашингтон, вдъхват малко оптимизъм по отношение на опцията за по-нататъшен надзор на оръжията или началото на нов стадий на разоръжаване, до момента в който Доналд Тръмп е в Белия дом. Предпоставките, препоръчани от Съединени американски щати за сядане на масата за договаряния, основават малко евентуална опция, съгласно високопоставени чиновници на съветското външно министерство, да се реализира съглашение за разширение на Договора за ограничения за в допълнение понижаване и ограничение на стратегическите нападателни оръжия, който изтича на 5 февруари идната година. "

Япония

" Киодо нюз ": " Публикуването на документа евентуално е мярка за усилване на бдителността на Русия на фона на създаването на нови американски оръжия, както и на пониженото предпочитание на двете страни да се разоръжат заради прекратяването на Договора за ИНФ и приключването на Нов СТАРТ. Освен това, той дефинира като опасност основаването и разполагането на галактически системи за противоракетна защита и ударни системи. Русия, без да загатва Съединени американски щати, изпрати предизвестие на американците. "

" Джиджи ": " Може да се допусна, че като разгласява първо наличието на постановлението, Русия се стреми да показва позицията си в очакване на договаряния за удължение на Нов СТАРТ. "

" Никеи ": " Публикувайки указа, Русия евентуално възнамеряваше да ограничи Съединени американски щати в светлината на възходящите опасения по отношение на ускорената конкуренция с оръжия сред Вашингтон и Пекин. Освен това съветските управляващи биха могли да изпратят на администрацията на Тръмп сигнал за възобновяване на контракта Нов СТАРТ. "

Индия

" Индиан експрес ": " Документът наподобява е сигнален сигнал към Съединени американски щати. Новата разширена дефиниция отразява опасенията на Русия по отношение на създаването на обещаващи оръжия, които биха могли да дадат опция на Вашингтон да унищожи основни военни и държавни уреди, без да прибягва до нуклеарни оръжия. "

Турция

" Анадолу ": " Русия преглежда нуклеарните оръжия извънредно като възпиращо средство, потреблението на което е последна незабавна мярка ".

" Милиет ": " Русия ще употребява нуклеарно оръжие, в случай че сходен вид оръжие се употребява против нейни съдружници. В документа, който визира стратегическото обмисляне в отбранителната сфера, се споделя, че Русия смята нуклеарните оръжия за възпиращ фактор. "

Египет

" Ал-Ахрам ": " Президентът Владимир Путин утвърди стратегически документ, съгласно който разпространяването и разполагането в космоса на антибалистични ракети и нападателни оръжия е една от главните военни закани. Документът, обясняващ политиката за нуклеарно въздържане на Русия е оповестен в миг на напрежение сред Русия и Съединени американски щати по отношение на несъгласия по отношение на бъдещето на контракт Нов СТАРТ, последното значимо съглашение, определящо разпоредбите за нуклеарните арсенали на двете страни. "

Саудитска Арабия

" Ашарк ал-Авсат ": " Русия разполага с нуклеарен щит, с цел да отговори на всяка експанзия. Съобщението на президента на Руската федерация Владимир Путин в Москва за доктрината за нуклеарно въздържане е отговор на опитите на администрацията на Доналд Тръмп да реализира военно предимство над Русия, в това число в региона на галактическите оръжия.

Путин предизвести, че Русия може да употребява нуклеарния си капацитет, когато съперник употребява оръжия за всеобщо заличаване против нея или нейните съдружници, както и при положение на неядрена експанзия.

Путин също си резервира правото да вземе окончателното решение за потреблението на нуклеарно оръжие. В същото време, съгласно оповестената теория, Русия ще поддържа нуклеарните си сили и уреди на минимално равнище, задоволително за осъществяване на дилемите ѝ. Междувременно Съединени американски щати при президента Тръмп, се стреми да усили и разшири нуклеарния си капацитет, макар големите разноски, като трансформира света в по-малко несъмнено място ".
 Китай поддържа Русия и тактиката й за нуклеарно въздържане на агресори, желае да взе участие
Китай поддържа Русия и тактиката й за нуклеарно въздържане на агресори, желае да взе участие

" Неизбежност на възмездието ", световната обстановка е много комплицирана и дружно ще поддържат мира и стабилността в света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР