Международни корпоративни гиганти като Епъл (Apple) да плащат повече данъци,

...
Международни корпоративни гиганти като Епъл (Apple) да плащат повече данъци,
Коментари Харесай

Германските либерали поискаха корпоративните гиганти да плащат повече данъци

Международни корпоративни колоси като Епъл (Apple) да заплащат повече налози, прикани през днешния ден водачът на немската Свободна демократическа партия (СДП) Кристиан Линднер, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Благосклонната към бизнеса партия, която е известна като покровител за намаление на налозите, договаря с канцлера Ангела Меркел за сформиране на съдружно държавно управление с нейния закостенял Християндемократически съюз (ХДС) и " Зелените ".

Практиката интернационалните компании да понижават до най-малко данъчните си отговорности, като регистрират облагата си в страни с по-ниски ставки, притегли вниманието на обществеността през последните години на фона на напъните на финансово затруднени страни да покриват възходящите си отговорности за обществени заплащания и сигурност.

Коментарът на Линднер може да даде опция за намиране на обща позиция със " Зелените ", чиито апели към по-големи разноски за инфраструктура и екология влизат в конфликт с настояването на СДП за строга бюджетна дисциплинираност.

" Мога да си показва увеличение на налозите за компании като " Епъл ". Структурата на налозите им би трябвало да бъде на водещо място в дневния ред на европейско ниво и в Г-20 ", съобщи Линднер, представен от " Зюддойче цайтунг ". Макар той още веднъж да изрази опозиция против увеличението на налозите за хората с най-високи приходи, предлагането му за ограничения против данъчните практики на корпорациите основава повече благоприятни условия за маневри в комплицираните тристранни договаряния за сформиране на ново немско държавно управление, отбелязва " Ройтерс ".

Според вътрешен документ на ХДС другите оферти, направени при договарянията, могат да костват до 100 милиарда евро, заяви през днешния ден в. " Велт ". По оценките на партията това е над три пъти повече от сумата, която е разполагаем за нови планове през идните четири години.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (174)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР