Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния суверенен в

...
Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния суверенен в
Коментари Харесай

Германия запазва най-висок кредитен рейтинг

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings удостовери дълготрайния върховен в задгранична и локална валута на най-високото ниво " AAA " със постоянна прогноза, предава РИА Новости.
Краткосрочният рейтинг остава на равнище " A-1+ ".
 Германия с нова помощ - 300 евро за всяко дете плюс други облекчения Германия с нова помощ - 300 евро за всяко дете плюс други облекчения
Германия отпуска 130 милиарда евро за стимулиране на стопанската система, мощно наранена от пандемията, съобщи БГНЕС. Съгласно широкообхватн...
„ Германия остава една от най-кредитоспособните страни в света. И краткотрайното увеличение на дълга и недостига през предходната година поради не пречи на тази оценка “, декларират анализаторите на организацията.
Според прогнозите на S&P през тази година ще доближи 3,2% след свиването от 4,9% през предходната. През 2022 година този индикатор ще се повиши до 3,7%, а по-късно ще се забави през 2023-2024 година до 1,8% и 1,6% надлежно.
Стабилната прогноза отразява институционалната успеваемост на Германия и забележителните външни и фискални запаси, които като цяло оказват помощ за смекчаването на въздействието на пандемията от ковид. Анализаторите считат, че това ще бъде позитивен фактор за кредитоспособността на страната в околните 2-3 години. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР