Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings понижи още повече кредитния

...
Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings понижи още повече кредитния
Коментари Харесай

Русия избегна фалит и на ниво junk от Standard & Poor's

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings намали още повече кредитния рейтинг на Русия до равнище junk. Оценката на дълготрайните облигации в задгранична валута към този момент е " CC ", а не " CCC- ".

Рейтингите остават в режим на преразглеждане с отрицателна вероятност , обявиха от S&P.

Влошаването на дълготрайните рейтинги се дължи на упованията, че през идващите седмици Русия ще срещне механически компликации при обслужването на еврооблигациите.

Влошаването на рейтинга значи, че Русия е на ръба на банкрута. По създание обаче тя отразява влошената дарба на Русия да заплаща на облигационерите. Санкциите ограничиха достъпа на Русия до долари и заплащанията би трябвало да се правят в долари.

Засега Русия явно е съумяла да предотврати държавен банкрут , откакто някои притежатели на акции в съветски доларови облигации са получили дължимите лихвени заплащания, заяви " Ройтерс " в четвъртък, базирайки се на информация на двама участници на пазара.

Плащанията се преглеждат като първия тест за това дали държавното управление в Москва може да извърши отговорностите си по интернационалния дълг, по информация Русия трябваше да заплати 117 млн. $ на притежателите на еврооблигации.

Министерството на финансите в Москва разгласи в четвъртък, че е дало инструкции за заплащанията.

Reuters изяснява, че даже и да не беше направила заплащанията, възможният съветският банкрут ще стане факт едвам след приключването на 30-дневен гратисен интервал . Това би се случило за първи път от Руската гражданска война през 1917 година, когато болшевиките не са признали задълженията от царската ера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР