Международната рейтингова агенция ФИЧ повиши перспективата от стабилна на положителна

...
Международната рейтингова агенция ФИЧ повиши перспективата от стабилна на положителна
Коментари Харесай

Борисов за кредитния рейтинг на България от „Фич“: Когато управляваме ние, е добре, иначе има риск

Международната рейтингова организация ФИЧ увеличи вероятността от постоянна на позитивна пред дълготрайния кредитен рейтинг на България. Той резервира равнището си. Премиерът Борисов разяснява оценката на „ Фич “ във включване във „ Facebook “.

Министър-председателят акцентира, че България е единствената измежду останалите страни със същия рейтинг, която получава позитивна вероятност.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Без да го коментирате желая това да го сложите на уеб страницата с цел да може и в президентството и в Народното събрание да прочетат какво им пишат най-хубавите икономисти. И тъкмо това ни споделят - при някаква политическа смяна, това желая българите да го чуят, при някаква политическа смяна, за тях смяната е неустановеност. Когато сме ние (ГЕРБ), е добре, само че другояче има риск, те споделят, от несигурния резултат на изборите “, съобщи Борисов.

Положителната вероятност на кредитния ни рейтинг от „ Фич “ отразява понижението на финансовите опасности, свързани с пандемията.

Анализът на организацията регистрира, че те значително се компенсират от финансирането, което страната ни ще получи от Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР