Международната организация Репортери без граници се обяви за прекратяване на

...
Международната организация Репортери без граници се обяви за прекратяване на
Коментари Харесай

„Репортери без граници“ призоваваха за прекратяване на делото срещу Асандж

Международната организация " Репортери без граници " се разгласи за преустановяване на делото против създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж и незабавното му освобождение от Лондон.

В началото на юли Върховният съд на Англия позволи обжалване на решението на по-долната инстанция, забраняващо екстрадицията на Асандж в Съединени американски щати. Магистратите в Лондон ще прегледа жалбата на американските управляващи в идващите дни .
Вашингтон потърси екстрадицията на Асандж поради ролята му в едно от най-големите приключвания на класифицирана информация , обвинявайки го в излагане на заплаха на животи посредством разгласяването на големи маси от поверителни американски военни архиви и дипломатически връзки.

До момента той е прекарал девет години в пандиза или в самозатваряне във Англия .

" Докато се връщаме в съда за по-нататъшни правосъдни разногласия в настоящия правосъден развой " Съединени американски щати против Джулиан Асандж ", ние повтаряме позицията си, че Асандж е бил цел поради приноса му към публицистиката. Е кстрадицията и правосъдното му гонене ще имат тежки и трайни последствия за публицистиката и свободата на медиите по целия свят и казусът би трябвало да бъде завършен и той неотложно да бъде освободен “, съобщи генералният секретар на " Репортери без граници " Кристоф Делоар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР