Международната компания за управление на активи Meridiam се е договорила

...
Международната компания за управление на активи Meridiam се е договорила
Коментари Харесай

Инвестиционната компания Meridiam придобива 50% от румънския телеком Netcity

Международната компания за ръководство на активи Meridiam се е договорила да придобие 50% дял от румънските Netcity Telecom и Concesiune Telecom от E-INFRA Holding, заяви SeeNews. Споразумението е получило утвърждение от румънския регулатор за защита на конкуренцията. Размерът на договорката остава незнаен.

Meridiam, която е концесионер на летище София посредством консорциума SOF Connect, разгласи, че ще придобие взаимен надзорен дял в двете компании от E-INFRA, с цел да форсира развиването на оптичната мрежа в Букурещ. " Този план ще помогне за привличането на вложения от световната цифрова промишленост в Букурещ ", разяснява Матийо Музумдар, основен действен шеф на Meridiam Europe, в прессъобщение на компанията.
Доставчик на доставчиците в Букурещ
Дейностите на Netcity включват планиране, създаване и ръководство на подземната телекомуникационна инфраструктура в Букурещ в отговор на потребностите на телеком операторите от електронни информационни мрежи, като в същото време усъвършенства образния образ на града посредством пренасяне на надземните кабелни мрежи подземен. Така Netcity оперира като " снабдител на доставчиците ". Към края на 2021 година подземната инфраструктура на Netcity свързва повече от 30 000 местоположения посредством оптична мрежа с дължина 1760 км и продължава да се уголемява. Компанията регистрира облага 2.4 млн. евро през 2020 година и оперативни доходи 10.7 млн. евро. Има 31 чиновници.

Netcity води началото си от открит обществен търг на община Букурещ от 2007 година за създаване на столичната оптична инфраструктура. За ръководството на мрежата е основана компания със особено предопределение - Netcity Telecom. За периода на концесията тя заплаща на Букурещ 12% от приходите, генерирани от главната ѝ активност. Concesiune Telecom не прави активност, а съществува, с цел да обезпечи гаранции за осъществяването на концесионния контракт.
Реклама
През 2020 година румънският антимонополен регулатор санкции Netcity с малко над 456 хиляди евро за корист с пазарна мощ. Обвинението е, че сред 2010 и 2019 година компанията не е дала равна опция на всички телеком оператори да имат достъп до инфраструктурата ѝ. Глобата е била понижена с 15%, откакто компанията не е приела обвиняванията. Netcity има извънредно и безкрайно право за ръководство на телекомуникационната инфраструктурна мрежа на Букурещ посредством контракт за концесия за интервал от 49 години.

Купувачът, мениджърът на активи Meridiam, влага в разрастващи се страни и във зараждащи пазари в Европа, Африка и Америка. Компанията е учредена през 2005 година в Париж, а все още има девет офиса и над 300 чиновници по целия свят. Проектите ѝ директно и непряко са основали над 170 хиляди работни места по данни на компанията. Meridiam е концесионер на летище София посредством консорциума SOF Connect.

E-INFRA е холдингово сдружение от 4 инфраструктурни компании - Netcity, Electrogrup, Direct One, както и производителя и снабдител на природен газ и електрическа енергия Nova Power and Gas. Основната активност на E-INFRA се състои в съгласуване на ръководството на четирите дъщерни сдружения и техния капитал и даване на поддръжка в избрани области, в това число пазарна тактика, човешки запаси, маркетинг, финанси, право, IT и логистика.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР