Международната федерация по волейбол (FIVB) отказва да плати обезщетение на

...
Международната федерация по волейбол (FIVB) отказва да плати обезщетение на
Коментари Харесай

FIVB отказва да плати обезщетение за отнемането на домакинството на Световното за мъже от Русия

Международната федерация по волейбол (FIVB) отхвърля да заплати обезщетение на Русия за отнемането на семейството на Световното състезание за мъже, заяви за ТАСС генералният секретар на съветската федерация по волейбол Александър Яременко.

На 1 март FIVB реалокира Световното състезание за мъже през 2022 година от Русия в Полша и Словения заради обстановката в Украйна. Турнирът трябваше да се организира от 26 август до 11 септември в 10 града на страната.

" Първоначално позицията на FIVB беше, че Световното състезание е анулирано заради форсмажорни условия. Тази точка се взема поради във всяко съглашение, като е изключително значимо за осъществяване на Световно състезание. Тази уговорка гласи, че в случай че шампионатът бъде анулиран, половината от таксата за присъединяване се връща на домакина. От 40 милиона $, платени от Русия, 20 милиона би трябвало да бъдат върнати ", разясни Яременко.

" Но по-късно FIVB промени позицията си, тъй като те направиха спомагателни разноски за семейството на това Световно състезание и, доколкото разбирам, се сблъскаха с огромни компликации, с цел да го проведат въобще. В Русия те можеха да завоюват пари, само че тук не можеше да се организира Световното състезание, с цел да не изгубят имиджа си ", добави генералният секретар.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР