Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) гласува днес да ребрандира

...
Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) гласува днес да ребрандира
Коментари Харесай

ФИНА се преименува на Световна федерация по водни спортове

Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) гласоподава през днешния ден да ребрандира името си на Световна федерация по водни спортове след 114 години, признавайки, че множеството хора нямат концепция зад какво стои абревиатурата. ФИНА (Federation Internationale de Natation на френски), съобщи, че решението е взето за символизиране на последователност във всички водни дисциплини, освен в плуването.

„ В тези дни плувците са единствено една, значима част от нашето семейство на ФИНА. Нуждаем се от име, което отразява цялото семейство на ФИНА. Допитахме се до нашите спортисти. Над 70% от тези, с които разговаряхме, ни споделиха, че желаят смяна на името на ФИНА. Много от тях даже не съумяха да ни кажат какво значат буквите в името ФИНА “, сподели президентът на ФИНА Хюсаин Ал-Мусалам.

Новата еднаквост на федерацията ще бъде показана в първите надпревари за 2023.

„ Нашият нов бранд и образна еднаквост ще ни разрешат и да се свържем с нови аудитории и да окуражим нови генерации от спортисти в нашите дисциплини да бъдат обединени от вода – безвредно, заслужено и стабилно “, добави Ал-Мусалам.

Делегатите на ФИНА гласоподаваха още за промени в конституцията си, в това число основаването на самостоятелен Съюз по интегритет във водните спортове, който ще стартира работа на 1 януари. Повишено бе и женското посланичество в Изпълнителния комитет на федерацията до 38%. „ Това е огромна и забележителна стъпка. Разбира се, чака ни още работа – нашата цел би трябвало да бъде 50/50. Днешният избор ни доближава до това “, приключи президентът на ФИНА.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР