Международната федерация имаше пряка задача да спре хегемонията на руските

...
Международната федерация имаше пряка задача да спре хегемонията на руските
Коментари Харесай

Русия съзря дърпане на България към олимпийското злато в художествената гимнистика

Международната федерация " имаше директна задача " да спре хегемонията на съветските гимнастички на игрите в Токио. Това твърди президентът на Всеруската федерация по художествена гимнастика (ВФХГ) Ирина Винер-Усманова пред " Новости ".

Националният тим на Русия завоюва сребро в многобоя при ансамблите, а през вчерашния ден рускинята Дина Аверина стана сребърна медалистка в самостоятелния многобой. Така за първи път от 1996 година Русия остана без олимпийско злато в този спорт.

" Още през вчерашния ден споделих, че това ще се случи, защото още на квалификационните надпревари беше ясно, че дърпат България, че хегемонията на Русия би трябвало да бъде спряна . Така, апропо, беше написано на уеб страницата на Международната федерация. Дина Аверина стана просто воин на интернет, обществените мрежи и повдигна патриотичния дух на страната ни, откакто беше безочливо отстранена след упражнението, където не позволи неточности, а оценката беше дадена със закъснение от повече от пет минути ", разяснява Винер-Усманова.
 Русия възмутена от
Русия възмутена от " пристрастното " съдийство в художествената гимнастика на Олимпиадата

Сензационно израелката Линой Ашрам победи трикратната международна шампионка Дина Аверина

Тя означи, че още преди месец и половина на европейското състезание съветският тим изпреварил българския, само че към този момент на Олимпиадата съдиите " мигновено направиха разлика, макар че топките им са доста по-слаби ".

" Предвидих това през вчерашния ден, осъзнах, че хегемонията на Русия не може да бъде спряна по различен метод, единствено посредством съдийски операции ", добави тя.

Така съгласно нея олимпийските обичаи и правила били нарушени. " Необходимо е да се написа не до интернационалната федерация, а (до президента на МОК, б. р.) Томас Бах ", сподели ръководителката на ВФХГ.

Вчера на Олимпиадата Линой Ашрам от Израел завоюва златото в самостоятелния многобой, което извади руснаците отвън кожата им. Русия подаде две контестации за преразглеждане на оценката, една от които беше задоволена.

Руските гимнастички обаче останаха на второ място в многобоя при ансамблите, като изгубиха с 1,400 точки от националния тим на България. Руският олимпийски комитет подаде контестация за съдийството в художествената гимнастика на игрите в Токио и го изпрати на управлението на Международната федерация по гимнастика (ФИГ).
 Златните девойки донесоха трети златен орден в Токио
Златните девойки донесоха трети златен орден в Токио

Победиха Русия и Италия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР