Международната агенция за допинг тестване (ИТА) потвърди 21 случая на

...
Международната агенция за допинг тестване (ИТА) потвърди 21 случая на
Коментари Харесай

Потвърдиха 21 случая на нарушения на антидопинговите правила от руски спортисти на Олимпиадата в Лондон

Международната организация за допинг тестване (ИТА) удостовери 21 случая на нарушавания на антидопинговите правила от съветски спортисти на Олимпийските игри през 2012 година в Лондон, написа организация ТАСС.

Това се показва в отчета на ИТА, оповестен от пресслужбата на организацията. Там се твърди за 73 нарушавания на антидопинговите правила, който са били открити след повторните инспекции на допинг пробите, което е довело до преразпределението на 46 олимпийски медала в четири спорта (8 златни, 16 сребърни и 22 бронзови). Конфискувани са 31 медала (8 златни, 14 сребърни и 9 бронзови).

Най-много нарушавания има във повдигането на тежести (36 случая), следвани от леката атлетика (28), битката (3), кану-каяк (2), бокса, колоезденето, плуването и волейбола (по 1). ИТА откри 11 нарушавания на антидопинговите правила при спортисти от Беларус и 11 нарушавания при спортисти от Украйна.

Международната организация за допинг тестване беше основана от Международния олимпийски комитет (МОК) на 16 март 2017 година, а през ноември 2018-а от името на МОК организацията стартира повторна инспекция на допинг проби, взети на Олимпиадата през 2012-а.

Организацията е уведомила всички спортисти, чиито проби са били съмнителни. Всички, наказани за нарушение на антидопинговите правила, получиха избор - делото им да бъде прегледано в Спортния трибунал (КАС) или да се явят пред Дисциплинарната комисия на МОК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР