Международен екип от биолози идентифицира нов вид от най-големите змии

...
Международен екип от биолози идентифицира нов вид от най-големите змии
Коментари Харесай

Учени направиха шокиращо откритие за мистериозни гигантски змии

Международен екип от биолози разпознава нов тип от най-големите змии в света.

Генетично проучване разпознава нов тип анаконда, съгласно научна статия в списанието Diversity.

Международна група учени организира огромно изследване, с цел да обясни класификацията на анакондите. Оказа се, че типовете великански анаконди би трябвало да бъдат разграничени на две нови групи - северна и южна - заради огромни разлики в генома.

„ Основното изобретение беше идентифицирането на два различни клада в рамките на Eunectes murinus , разкривайки два вида , които са загадъчни, само че надълбоко генетично разнообразни “, означават учените.

Новият тип северна гигантска анаконда се среща в басейна на река Ориноко във Венецуела и Колумбия .

Според създателите на публикацията тяхното изобретение може да изиграе огромна роля в опазването на най-големите змии на планетата. Проучването откри, че зоолозите имат малко схващане за същинското многообразие на южноамериканската фауна и би трябвало да вземат по-добре поради разликите в метода на живот и числеността на анакондите в другите райони.

ПИ

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед12110Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед23631Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед68309Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед56410Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед39457Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед375799Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед233689Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115226Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед98594Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93222Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениВелислава Дърева5319Корнелианска вендетаСимеон Миланов7541 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР