"Между половин и един процент от децата по различни причини,

...
"Между половин и един процент от децата по различни причини,
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: От четири седмици не е имало нови случаи на морбили в София

"Между половин и един % от децата по разнообразни аргументи, въз основата на разнообразни болести или вродени положения не могат да бъдат ваксинирани ". Това сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор, във връзка случая в Сливен, при който татко осъди Комисията за отбрана от дискриминация поради това, че детето му не може да посещава детска градина, тъй като родителите са решили да не му слагат ваксина против морбили.

"За тези деца единственият метод да ги предпазим е да им осигурим среда от ваксинирани, в която няма по какъв начин причинителят да стигне до тях ", добави здравният контрольор.

Още по-малък % от децата не дават отговор на антигенното раздразнение. Това значи, че макар, че са ваксинирани не магат да изработят пълностоен имунитет.

Той изясни, че е повече от ясно, че имаме неимунизирани, а импорт на заболяването непреъснато има от прилежащи на нас страни.

"От четири седмици не е имало нови случаи на морбили в София и региона. Има обособени случаи в Монтана и Пазарджик. Това са двата района, които сега следим доста деликатно, и където направихме изключителна имунизация с цел да осигурим цялостно покритие, и да не дадем на никое място терен на вируса да продължи да се популяризира ".

Доц. Ангел Кунчев се съгласи, че при приемането на всяко лекарство се следят малко или доста странични резултати, само че тези реакции са минимум при имунизациите.

"Всеки човек е особена Вселена, всеки човек реагира по раличен метод. Може да се случи някъде да има такава странична реакция, само че извънредно рядко е тя да е тежка и животозаплашваща ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР