Между пет и осем наводнения годишно в района на Солун

...
Между пет и осем наводнения годишно в района на Солун
Коментари Харесай

Внимание! Капан в два гръцки топ курорта

Между пет и осем наводнения годишно в региона на Солун планува гръцкият метеоролог Михалис Сютас за идващото десетилетие. В изявление за телевизия ЕРТ той разясни, че това е най-вероятният сюжет за региона в Северна Гърция, в случай че промените в климата се запазят, както са понастоящем

В предишното, посочи Сютас, феномени на рискови метеорологични условия е имало или веднъж-два пъти годишно, или въобще не са се случвали. През последните години обаче жителите на Солун са били очевидци на 6-7 огромни бедствени обстановки, добави той.
-->
Относно бъдещите последствия от изменението на климата, изключително в района на Македония в Северна Гърция, Сютас акцентира, че става въпрос за повтарящи се феномени, които се дължат на фактори, породени от индивида, като да вземем за пример натиска, оказван върху околната среда, само че и остарелите водосточни тръби и канализация.

„ Трябва да се има поради, че тази инфраструктура не е задоволителна, тъй като настъпват климатични промени, които настъпателно утежняват атмосферните феномени. Обемът на дъждовете е по-голям, в сравнение с в предишното “, сподели той, обръщайки се към виновните за градската инфраструктура чиновници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР