Между България и Испания има отлични отношения и диалог на

...
Между България и Испания има отлични отношения и диалог на
Коментари Харесай

Ответен удар! Радев отново скочи на Петков: Цинично е изпълнителната власт да казва, че ще плащаме по-скъп газ

Между България и Испания има отлични връзки и разговор на политическо равнище, и това е доста значима причина за развиване на нашите връзки от тук нататък. Нашият залог е укрепването на нашата сигурност посредством взаимно създаване на модерна отбранителна дарба. Това разяснява президентът Румен Радев след среща с премиера Педро Санчес.

На вратата чука вторичната вълна от войната в Украйна, наред с рецесията в сигурността, светът е изправен пред продоволствена рецесия. Пристанищата на втория в света по експортьор на пшеница- Украйна, са блокирани.

По-рано през днешния ден от Кирил Петков съобщи, че е позорно да се счита, че не би трябвало да се оказва помощ на Украйна, което Радев разяснява по този начин: "Не желая в Испания да давам отговор на злободневни български тематики, само че такиваасоциации са надалеч от действителността ".

По думите му една от главните тематики с Педро Санчес е била за спрените доставки на газ в България. "Испания е работила през годините превантивно, тук се намират шест от станциите за регазификация, а те са 20 общо в Европа. Испания получава газ от Съединени американски щати, Алжир, Нигерия и тя е безусловно самостоятелна от съветските доставки ", сподели президентът, написа Telegraph.bg.

Темата с газа е ангажимент, който е полето на изпълнителната власт, те би трябвало да го решат по този начин, че цената за българския консуматор и промишленост, да бъде допустимо най-ниска. Българското държавно управление би трябвало да сложи цената преди всичко, само че е цинично в енергийно най-бедната страна в Европейски Съюз, с най-бедното население, да се каже "ще намерим различен метод и ще плащаме по-скъпо. Някои могат да заплащат по-скъпо, само че други са на ръба и не могат. И тези, които могат да си разрешат да заплащат по-скъпо и вземат решенията, би трябвало да си помислят за тези, които не могат да заплащат ", сподели Румен Радев.

Дали държавното управление се оправя с рецесиите, ще го покажат хората, които от ден на ден ги виждам на улицата. Трябва да се намерения първо за българите, добави той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР