Между Анкара и Москва отново мина черна котка, съобщи k-politika.ru.

...
Между Анкара и Москва отново мина черна котка, съобщи k-politika.ru.
Коментари Харесай

Турците няма да минат: Руската военна полиция се върна в Тал-Рифаат край Африн

Между Анкара и Москва още веднъж мина „ черна котка ”, заяви k-politika.ru. Страните не съумели да се договорят по отношение на взаимното предаване на градовете Джиср ел-Шугур в Северен Идлиб и Тал Рифаат в южната част на кантона Африн.

Ердоган разгласи „ освобождаването” на град Тал Рифаат за последна цел на интервенция „ Маслинена клонка”, обаче съветските военни още веднъж се върнаха в този град, защото се провали договорката по предаване на Джиср ел-Шугур на сирийската войска.

На 29 март подразделенията на съветската военна полиция още веднъж се върнала в Тал Рифаат и към авиобазата Мена. Сега градът е под контрола на сирийската войска и на кюрдските отряди YPG.

По подобен метод изказванията на турските медии от 27 март, че отряди на „ Свободната сирийска армия” (FSA) са заели това населено място, не подхождат на действителността.

На собствен ред турски военни блокирали придвижването на сирийската войска към град Джиср ел-Шугур в Северен Идлиб, служител за оперативна база на джихадистите за набези против държавни позиции в района. Конвой на турската войска спрял край града, където възнамерява да сътвори бдителен пункт, с цел да сдържи сирийската войска в навечерието на нейно бъдещо нахлуване. Русия няма по какъв начин да отстъпи пред апетитите на Турция. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР