Между 5,5 и 6 милиона туристи очакваме да посетят България

...
Между 5,5 и 6 милиона туристи очакваме да посетят България
Коментари Харесай

Чакаме 6 млн. чужди туристи да дойдат на море през лятото в България

Между 5,5 и 6 милиона туристи чакаме да посетят България през това лято, сподели министърът на туризма Христо Проданов, който е посетител на честванията по случай 65-ата годишнина на комплекс " Златни пясъци ". По думите му прогнозата е за растеж на гостите от Полша, Англия, Унгария, Сърбия. Министърът сподели още, че не чака да има отлив на българи от родното Черноморие.

" Посланието през този сезон е, че нашата страна е сигурна и спокойна дестинация ", добави Проданов. По думите му има потребност от по-сериозно разпространение на опциите за здравен туризъм у нас.

Председателят на Съюза на хотелиерите в комплекса Георги Щерев добави, че базите в курорта, които са се съгласили да работят по новата стратегия за заслон на украински бежанци, са доста малко. Неговата прогноза беше, че туризмът ще продължи да има проблем с фрагментите през идващите 3-5 години.

Изпълнителният шеф на " Златни пясъци " АД Кирил Кирилов добави, че през последните години инфраструктурата в комплекса е усъвършенствана, като упоритостите са типът му да бъде изцяло освежен до три години.

В курорта сега има построени 90 хотела с над 130 000 кревати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР