Между 2 000-3000 тона тютюн годишно изчезва от легалния пазар.

...
Между 2 000-3000 тона тютюн годишно изчезва от легалния пазар.
Коментари Харесай

150 хиляди тона грозде за вино и ракия липсват от легалния пазар

Между 2 000-3000 тона тютюн годишно изчезва от легалния пазар. Най-малко 150 000 тона винени сортове грозде не се регистрират, макар че са предопределени за вино и ракия. Ако се изварят на ракия, това значи, че невнесеният данък за тях ще възлиза за над 130 милиона лв..

Най-малко още 50 000 тона други плодове се изваряват незаконно за ракия като размерът на акциза за тях е 40 милиона лв.. За последните три месеца на предходната година Агенция " Митници " е хванала над 146 хиляди литра незаконен алкохол, стана ясно на съвещанието на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, предава news.bg.

Финансовият министър Владислав Горанов призна, че не е преодолян казусът с контрабандата и сивата стопанска система. Година след година наклонността е позитивна, регистрира той. Ще си свършим нашата работа като изпълнителна власт, закани се финансист номер едно.

Имаме запаси в битката със сивата стопанска система, уверен е Владислав Горанов, защото със сивите пари се купува въздействие.

Митниците хванали количества алкохол, с които, както се пошегува Горанов, си осигурила питиетата за новогодишните празници.

Шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова посочи,че бранш „ Горива " е регистриран като рисков и по тази причина прецизно се следи от службите. Множество спецакции са осъществени през предходната година.

Общо 45 обекта за трайно разпространяване на горива са тествани до момента. Откритите нарушавания са за манипулиране на фискалните апарати. Извършени са 184 инспекции на обекти за предпазване на горива. Издадени са 84 акта за нарушавания. Издадените заповеди за запечатване на обекти са 65.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР