Между 12 и 15 процента средно увеличение на работните заплати

...
Между 12 и 15 процента средно увеличение на работните заплати
Коментари Харесай

Според КНСБ вносът на сезонни работници е безконтролен

Между 12 и 15 % приблизително нарастване на работните заплати във всички браншове ще изискат от КНСБ за идната година. Това сподели при визитата си в Русе президентът на синдиката Пламен Димитров. По думите му междинната работна заплата в Русе е над 880 лева, в София доближава 1 500 лева, само че в региони с липса на стопанска система, като Видин, тя е едвам 700 лева

Русе

В районите, където няма работещи предприятия, би трябвало да разчитат на по-доброто асимилиране на европейските средства, разяснява Пламен Димитров. Затова техният зов за новия програмен интервал е да има повече капиталови планове.
Пламен Димитров – президент на КНСБ: В районен проект имаме трагична диспропорционалност и тя се задълбочава. Това в действителност демонстрира какъв брой неефективно се харчат парите от европейските вложения.
Пламен Димитров сподели още, че един от сериозните проблеми на бизнеса – неналичието на квалифицирани фрагменти, няма да бъде решен с импорт на служащи. КНСБ не утвърждава прекомерната либерализация на този развой и безконтролното наемане на чужденци.
Пламен Димитров – президент на КНСБ: В началото на лятото сме, към този момент минаха 5 хиляди вноса на украинци и молдовци главно, при 2 600 за целия минал сезон. Това не е пътят, по този начин не можем да решим структурния проблем на пазара на труда. Още повече, че вносът на фрагменти, които липсват, де факто отново липсват – приказвам за инженерни фрагменти, за хора със специалности, а не за сезонни служащи, които идват с ниска подготовка или без никаква.
Пламен Димитров беше безапелационен, че привличането на квалифицирани фрагменти може да стане само с почтено възнаграждение. В Русе той сложи началото на националната акция за създаване на системи за информиране в 200 предприятия, където няма синдикални организации. Идеята е подготвени служащи да са връзката с мениджърите и да осведомят за бизнес проектите им, за внедряването на нови технологии или за възможни съкращения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР