Междинните статистически данни за периода от 1 август до 25

...
Междинните статистически данни за периода от 1 август до 25
Коментари Харесай

Зам.-директорът на ГДБОП: Разкрити са 21 лаборатории за производство на наркотични вещества

„ Междинните статистически данни за интервала от 1 август до 25 август, свързани с разпространяване и държане на наркотични субстанции, са както следва – извършени общо 401 профилирани полицейски интервенции. Задържани са 612 души. Разкрити са 21 лаборатории за произвеждане на наркотични субстанции. Образувани са 479 досъдебни производства ”, уточни Кангалджиев. И добави: „ Беше разкрита високотехнологична лаборатория с голям потенциал за произвеждане на синтетични опиати. Лаборатория с подобен потенциал и подобен тип техника не е арестувана до момента. Възможностите на тази лаборатория в границите на седмица са били да обработва 1000 литра прекурсори, в следствие преработвани в метамфетамин ”.
Това заяви старши комисар Димитър Кангалджиев, зам.-директор на ГДБОП на брифинг на Специализираното междуведомствено звено сред Прокуратурата на България и Министерство на вътрешните работи за подкрепяне на следствието по досъдебни производства, на който бяха показани резултатите от работата на звеното.
„ Създаването на звеното се явява като отговор на повишените условия на обществото за възстановяване на противодействията на страната против избран тип закононарушения. Според взаимната заповед на гл. прокурор и министъра на вътрешните работи, звеното се състои от представители на ВКП, представители от управителния състав ГДБОП – старши комисар Димитър Кангалджиев, зам.-директор на службата, представители на ГДНП – Ангел Папалезов, шеф отдел „ Криминална полиция ” и прокурор Асенов от ВКП.
Целта звеното е подкрепяне на следствия, осъществени от проведени незаконни групи или обособени лица, свързани с производството, преправянето и разпространяването на наркотични субстанции. От друга страна закононарушения, свързани с нелегално превеждане на хора през страната. То ще събира, обобщава, проучва и прави оценка информацията по делата, за определяне на проблеми и недостатъци в работата. Съответно ще работи и за възстановяване на успеваемостта ”, съобщи Илиян Рангелов, прокурор от ВКП. 
„ Стотици чиновници патролират всекидневно по зелената ни граница. Има запас и организация по пътната ни мрежа. Целта е задържане на незаконни групи мигранти. Резултатите са близо 3700 арестувани нелегално пребиваващи жители. Най-често те са от Афганистан, Сирия, Мароко и Пакистан. 220 формирани производства. Страната ни е един от главните пътища за трафик, за жалост ”, уточни Ангел Папалезов и добави, че се чакат промени в законите, с цел да бъде активността на институциите по-ефективна.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР