Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков получи поредно признание. Камата

...
Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков получи поредно признание. Камата
Коментари Харесай

Наредиха Христо Стоичков сред 100-те най-велики в историята ...

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков получи следващо самопризнание. Камата попадна в елитната ранглиста на списание FourFourTwo за стоте най-велики футболисти за всички времена.
Бившият ас на ЦСКА и Барселона заема 89-то място, а първата позиция, предстоящо или не, се заема от Лионел Меси.

„ Подвижен нападател със славна непредвидимост, Стоичков беше опора на „ дрийм тийма “ на Йохан Кройф в Барселона, който завоюва четири следващи трофеи на Испания както и първата Купа на европейските първенци за клуба при започване на 90-те. Българинът беше прочут със своите импровизации и темпераментния си манталитет (можете да видите за какво Кройф го е взел), като допълваше своя пряк дрибъл със своя потребен табиет да хваща вратарите неподготвени със своите топовни изстрели от невероятни дистанции. Стоичков имаше сходни изяви и за националния си тим, най-много на Световното състезание през 1994-та. Неговите шест гола в Съединени американски щати доведоха България до полуфинал и го направиха голмайстор на шампионата. Отчетлив миг в кариерата му: неговото партньорство с Ромарио през сезон 1993/94 по време на четвъртата шампионска акция на „ дрийм тийма “, довело до 54 гола, като то ще остане в историята като един от най-великите атакуващи тандеми “, пишат от британското списание за Камата.

Топ 10 на класацията се добавя от имена като Диего Армандо Марадона, Кристиано Роналдо, Пеле, Зинедин Зидан, Йохан Кройф, Джордж Бест, Франц Бекенбауер, Ференц Пушкаш и Роналдо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР