Мегаизлушване заради сделката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ предстои днес

...
Мегаизлушване заради сделката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ предстои днес
Коментари Харесай

Важен ден в парламента! Две комисии заседават заради сделката за ЧЕЗ

Мегаизлушване поради договорката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ следва през днешния ден в Народното събрание. Комисията по енергетика ще заседава взаимно с комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства. В дневния ред са планувани чуване на Комисия за защита на конкуренцията, КЕВР, КФН, Агенция по приватизация и следприватизационен надзор, Държавна организация “Национална сигурност ” и Държавна организация “Разузнаване ”. Поканена е и Гинка Върбакова, чиято компания “Инерком ” купува активите на ЧЕЗ Груп в България.

Депутати от Българска социалистическа партия през вчерашния ден желаеха разсекретяване на класифицираните данни, получени от премиера на Чехия Андрей Бабиш по искане на Бойко Борисов. Документът бе заведен в секретното деловодство на Народното събрание. Жельо Бойчев разгласи, че във въпросното деловодство имало “един хвърчащ лист, без подпис”. “Настояваме на съвещанието на комисиите да бъде поканено управлението на Българската банка за развиване и да изясни за какво излъга, че няма никакво отношение към покупко-продажбата на ЧЕЗ”, разгласи Бойчев.

От Българска социалистическа партия настояха да бъде основана краткотрайна комисия в Народно събрание, която да изследва всички условия към договорката с ЧЕЗ. От ГЕРБ отхвърлиха концепцията, която била обвързвана с спомагателни разноски.

От пресслужбата на Министерски съвет оповестиха, че върху документа, получен от чешкия министър председател Бабиш “има гриф за сигурност, заради обстоятелството, че не е формирана от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за възможни бъдещи банкови операции”.

Източник: Труд

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР