Мега-събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната - Масовото

...
Мега-събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната - Масовото
Коментари Харесай

Мотористите излизат за “Масовото нощно каране 2017” на 23 септември

Мега-събитието с най-мащабно присъединяване на мотоциклетисти в страната - " Масовото нощно каране " ще се организира за трета поредна година под егидата на Sofia Riders и още веднъж ще се състои в памет на починалите при пътно-транспортни катастрофи мотоциклетисти. Мероприятието е в съгласие със Столична дирекция на вътрешните работи и Столична община.

Идеята на " Масовото нощно каране " е да събере на едно място оптимален брой мотористи за да се притегли вниманието на другите участници в движението; да се подсети, че двуколесните също са на пътя, че мотористите не са пътни хулигани, а хора със фамилии, които желаят да стигнат от точка А до точка Б и да се приберат живи и здрави вкъщи.

Чести бяха случаите с мотоциклетисти и през Мото-сезон 2017. Според особено предоставената за Sofia Riders от Министерство на вътрешните работи статистика от началото на 2017-та година пътно-транспортните катастрофи с присъединяване на мотористи са общо 323. От тях 23-ма са починали, а 250 са ранени.

Най-честа причина за случаите е несъобразена скорост с пътните условия - 36%. 18% от ПТП са станали вследствие на несъобразена скорост с други условия, 6% заради неспазване на отдалеченост и по към 4% заради отнето придимство на ППС при кръстовище и нахлуване в насрещното придвижване. 16,5% от случаите са заради други аргументи, измежду които и осъществяване на противоположен завой на двойна непрекъсната линия.

Сборен пункт на мотористите за „ Масовото нощно каране 2017 " по традиция ще бъде пред входа на Националния историческия музей (резиденция Бояна). От там в 22.45 часа стартира мото-обиколка на град София по маршрут: ул. „ Околовръстен път " - бул. „ България " - бул. " Акад. Иван Гешов " - бул. „ Константин Величков " - бул. " Тодор Александров " - пл. „ Независимост " - бул. „ Цариградско шосе - бул. „ Асен Йорданов ".



Обиколката ще приключи пред автоцентър, намиращ се на бул. „ Асен Йорданов ". Освен огромното мото-шествие, мотоциклетната нощ планува богата стратегия, включваща стънт-изпълнения на особено построена и обезопасена сцена от най-хубавите състезатели в страната и други изненади, за които също ще се разбере след това.

Sofia Riders напомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и приканват всички участници в придвижването да бъдат една концепция по-бдителни и по-сериозни на пътя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР