Медиците от МБАЛ Свети Мина пуснаха подписка с искане за

...
Медиците от МБАЛ Свети Мина пуснаха подписка с искане за
Коментари Харесай

Поискаха оставката на управителя на МБАЛ Свети Мина

Медиците от МБАЛ " Свети Мина " пуснаха подписка с искане за оставката на шефа на болничното заведение доктор Генади Странджев. Това стана на извършеното през днешния ден общо заседание на колектива на здравното заведение. На него бяха разисквани приемането на новата конструкция, касаеща развиването на здравното заведение, финансовата рецесия,в което е изпаднало, настояването на медицинските сестри заплатите им да бъдат нараснали на 700 лв..

Самият шеф не участва поради здравословни проблеми. Членовете на управлението уведомиха медицинските сестри, че на този стадий няма опция заплатите им да бъдат вдигнати на 700 лв.. Причината е тежкото финансово положение на лечебницата. Информацията беше посрещната с неодобрение от медицинските сестри, на 30 от които на 7 февруари изтичат предизвестията за овакантяване. Все още не е ясно кои от тях ще си тръгнат и гои ще останат на работа. Те са главно от Детското, Кардиологичното и Хирургичното поделение.

При всеобщо овакантяване тези поделение ще останат без нужния медицински личен състав. Стана ясно, че към момента не е направена и новата конструкция на МБАЛ " Свети Мина ". Това можело да стане допустимо след вливането на болничното заведение в МБАЛ " Свети Пантелеймон ". Не се знае обаче по кое време този развой ще приключи. На този стадий заплатите на медицинските сестри могат да бъдат нараснали от 540 на 600 лв..

След митинга им пред общината на 25 януари се стигне до договаряния със Здравната каса в Пловдив за увеличението на клиничните пътеки, с цел да може болничното заведение да печели спомагателни средства, да стартира да погасява задълженията си и да вдигне заплатите. Това обаче може да стане най-рано през септември тази година.

" Положението в болничното заведение е доста тежко. Ръководството на неправи нищо през последните две години, с цел да реши проблемите. За това желаеме оставката на доктор Генади Странджев. Опитвам се да убедя медицинските сестри да не напущат. Те са влюбени в болничното заведение и живеят с нея, само че възнаграждението им е малко ", съобщи завеждащият на Кардиологичното поделение доктор Цветан Деведжиев. Самият доктор Генади Странджев не бе открит за коментар.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР