Медицински проучвания в Обединеното кралство доказват, че присъствието на котка

...
Медицински проучвания в Обединеното кралство доказват, че присъствието на котка
Коментари Харесай

Научно доказано: Котките лекуват и помагат, ето как

Медицински изследвания в Обединеното кралство потвърждават, че наличието на котка в дома постоянно се трансформира във фактор за по-доброто физическо, психическо и прочувствено положение на притежателите ѝ.
Лекуват депресията
Присъствието на котка в къщата има позитивен резултат върху човешкото здраве. Когато погалите котката си, тялото ви стартира интензивно да създава окситоцин - хормонът на любовта и доверието. Благодарение на него общото равнище на тревога понижава и се появява възприятие на мира и задоволство. Дори нормалното гледане на видеоклипове и фотоси на мустакатите пухкавелковци облекчава отрицателните страсти. Мъркането на котката също има неповторим лечебен резултат. То влияе на по този начин наречения център на удоволствието в човешкия мозък, насърчавайки производството на хормона на щастието - серотонин.
 Учени от Съединени американски щати и Европа сътвориха коронавирусна ваксина особено за котки Учени от Съединени американски щати и Европа сътвориха коронавирусна ваксина особено за котки
Американски и европейски молекулярни биолози са създали и тествали първата коронавирусна ваксина, приспособена за приложимост при котки,...
Поумнявате
Собствениците на котки имат най-високи равнища на просветеност спрямо останалите притежатели на домашни любимци, съгласно проучване на английски учени. Любителите на котки са по-сдържани и чувствителни. Те не се опасяват от самотата, без да са саможиви, по-често четат книги, не зависят от мнението на другите и са подготвени да пазят ползите си до дъно.
Нормализират съня
Собствениците на котки са по-склонни да споделят леглото си с домашния си любим. Те спят по-добре, тъй като се усещат по-спокойни. Освен това котешкото мъркане бързо ви отпуска и потъвате незабелязано в сънливост. Котките са най-ефективните и безвредни хапчета за сън!
 10 обстоятелството за вашата котка, които ще ви изненадат 10 обстоятелството за вашата котка, които ще ви изненадат
Безспорно котките са животните, които са способни да разчитат човешките страсти най-добре. Но става известно, че знаем доста малко за тях. П...
Предотвратяват развиването на астма и алергии
Котките могат да предпазят хората от развиване на астма и алергии. Това важи изключително за дребните деца. Тяхното наличие може да понижи чувствителността към вълна, прахови акари и пъстър прашец. Идеално е котката да е в близост в първите дни от живота на бебето. Има проучвания, които демонстрират, че котките имат позитивен резултат върху развиването на деца с аутизъм. В тяхно наличие децата могат по-лесно да открият обществени контакти.
Намаляват риска от сърдечно-съдови болести
Животът с котка оказва помощ за понижаване на риска от развиване на инфаркт с една трета. И не става въпрос за магия, а за невероятната дарба на косматите мъркащи създания да облекчават напрежението и безпокойството. По този метод при хората кръвното налягане се възстановява, равнищата на холестерола в кръвта понижава, а пулсът се забавя. Като цяло котките имат позитивен резултат върху човешкото здраве. Проучванията във Англия демонстрират, че 70% от британците, които живеят над 85 години, са притежатели на котки.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР