Медицински организации и спасителни групи съобщават от бунтовническия град Дума

...
Медицински организации и спасителни групи съобщават от бунтовническия град Дума
Коментари Харесай

Съобщения за десетки убити в газова атака пристигат от Сирия

Медицински организации и избавителни групи оповестяват от бунтовническия град Дума край Дамаск за нахлуване с химическо оръжие, при което са починали десетки цивилни. В интернет се популяризират фрагменти и видео записи с цели избити фамилии с деца, само че към този момент няма без значение удостоверение за достоверността им.

Въпреки това Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че в случай че в действителност армията на Башар ал Асад стои зад това, би трябвало да има незабавна интернационална реакция, както и че Русия също носи отговорност поради безусловната си поддръжка за режима му.

Данните за починали се движат в необятните граници сред 40 и 150 души. Организацията Сирийско-американско здравно общество твърди за 41, а Белите каски - избавителните екипи за гражданска отбрана в региона Източна Гута в началото оповестиха до 150 жертви.

От Дамаск отхвърлят въобще да има подобен случай и упрекват бунтовниците, че популяризират подправени вести, тъй като са обезверени от триумфите на армейската атака.
Кампанията против обкръжения анклав Източна Гута стартира през февруари с поддръжката на съветската бойна авиация и е определяна от основаната в Лондон организация Сирийска обсерватория за човешки права като една от най-смъртоносните за цивилното население в 7-годишната революция. След няколко дни на мъртвило в петък бе обещано началото на нова атака.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР