Медици и шофьори от Спешния център в Гоце Делчев сигнализираха,

...
Медици и шофьори от Спешния център в Гоце Делчев сигнализираха,
Коментари Харесай

Бавят парите на медици от Гоце Делчев за първа линия

Медици и водачи от Спешния център в Гоце Делчев алармираха, че не са получили полагащите им се спомагателни 1 000 лева за месец януари за работата им на първа линия в битката с COVID-19, съобщи Българска национална телевизия.

По случая бе разпоредена незабавна инспекция от Министерството на здравеопазването.

10-има водачи на коли за спешна помощ, доктор, здравна сестра и двама санитари работещи в незабавния център, алармираха, че не са получили спомагателните 1000 лв., макар че съвсем всеки ден са се срещали с вируса.

" Постоянно има заболели от COVID-19, тука имаше пик и сега е по този начин ", споделя Дарина Джарова здравна сестра.

" Случват се недоразумения, нещо което не се е случвало, постоянно сме си получавали парите, само че този месец, случи се ", сподели Божидар Николов-шофьор на кола за спешна помощ.

Вчера здравният министър разпореди инспекция по случая, а шефът на регионалния Център за незабавна здравна помощ в Благоевград дойде на място в Гоце Делчев. Той призна, че при изплащането на спомагателните хонорари има пропуски.

" Най-големият проблем е с водачите - при тях нещата в действителност са по-спорни. По-трудно се потвърждава, че тяхното директно присъединяване е налице. Докато при случая с лекаря и здравната сестра грешката е наша ", сподели доктор Красимир Михайлов, шеф на ЦСМП-Благоевград.

Всички медици и водачи от незабавния център в Гоце Делчев получиха увещание, че незабавно откакто инспекцията завърши, ще получат и обещаните пари.

" Тази неточност да бъде отстранена и ще получат това заплащане от 1000 лева ", увери доктор Красимир Михайлов.

Парите ще бъдат по сметките им още идващия месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР