Медиите у нас отразяват по два различни начина доклада на

...
Медиите у нас отразяват по два различни начина доклада на
Коментари Харесай

Весислава Антонова: Разделението в медийната общност влияе върху цялата среда

„ Медиите у нас отразяват по два разнообразни метода отчета на организацията „ Репортери без граници “. Едните цитират отчета безусловно, други дават някаква оценка. Това не приказва добре за медийната среда в България . Показва, че е изгубено фундаменталното схващане за това какво е медия. Медията би трябвало да е критик на властта, само че не самоцелен “. Това сподели пред БНР медийният специалист доктор Весислава Антонова. 

и към този момент заема 112-о място от общо 180 страни, включени в показателя. Страната ни е последна в Европейски Съюз по този индикатор, а като съществени аргументи за утежняване на медийната среда у нас са посочени насилието над публицисти и непрозрачното финансиране на медии с европейски средства от българската страна.

„ Честно е да кажем, че като медийна общественост не знам дали задоволително съществено си задаваме въпроса какво се е случило, че да се самокласираме на това място . Не можем да упрекваме единствено властта. Свободата е персонално прекарване, персонален избор. Ако си избрал да си сериозен, първокласен публицист, го правиш. Трябва самите ние като публицисти да желаеме да се променим . В общата картина бих присъединила и притежателите на медиите “, добави Антонова в предаването „ Нещо повече “. 

Според нея медиите у нас са не запомнили, че служат на първо място на жителите

„ Медиите като че ли са се разделили на две - едни подлагат на критика властта и са посредник, който показва по меродавен и първокласен метод информацията, а другите атакуват сътрудниците си, които подлагат на критика властта. Това е извънреден нонсенс и нездравословно разделяне в медийната общественост . Това въздейства върху цялата среда “. 

Интервюто с Весислава Антонова можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР