Медиен магнат от Сърбия е новият собственик на Саутхемптън, потвърдиха

...
Медиен магнат от Сърбия е новият собственик на Саутхемптън, потвърдиха
Коментари Харесай

Медиен магнат от Сърбия купи Саутхемптън

Медиен магнат от Сърбия е новият притежател на Саутхемптън, потвърдиха от елитния британски клуб. Основателят на " Юнайтед Груп " Драган Солак, който има доста телевизионни канали в разнообразни страни от югоизточна Европа, включително и в България, е придобил 80% от Светците, за които е платил 100 милиона паунда.

Чрез основаната в Лондон своя компания " Спорт Репъблик ", сръбският предприемач към този момент е притежател на контролния пакет акции на южняците, които придобива от китаеца Гао Джишен. Катарина Либхер резервира своите 20%.

" ФК Саутхемптън може да удостовери, че " Спорт Репъблик " приключи придобиването на контролния пакет акции на клуба. Това е компания, която влага в спорта и развлекателната промишленост и която купи акциите от господин Гао " се споделя в формалното известие на Саутхемптън.

" Саутхемптън има доста от качествата, които търсим в една спортна организация. Това е чудесно управителен тим, който има нюх за развиването на гении, играе отличен футбол и има страхотни почитатели. Затова сме доста щастливи от неговото придобиване, което е първата стъпка в нашата капиталова тактика " съобщи в изказване Драган Солак, който има концепция да придобие редица клубове в разнообразни страни, по образеца на Манчестър Сити.

Светците са 14-и във Висшата лига, само че са на 10 точки от рисковата зона и под управлението на Ралф Хазенхютъл се оправят сносно последните сезони.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР