Медичите, чийто първи сезон тръгна по бТВ в понеделник вечер

...
Медичите, чийто първи сезон тръгна по бТВ в понеделник вечер
Коментари Харесай

Сияйната диктатура и фейк пророкът за опозиция в Медичите - slava.bg

Медичите, чийто първи сезон потегли по бТВ в понеделник вечер вместо Слави, а по РАИ приключи вторият, не е просто исторически сериал. Разбира се, забавно е да се знае повече за хората, които НАУЧИХА СВЕТА ДА ЯДЕ С НОЖ И ВИЛИЦА, ДА ПРАВИ ПОЛИТТЕХНОЛОГИИ И СТРАТЕГИИ, СЪЗДАДОХА ФЕНОМЕНИ КАТО ИЗКУСТВОТО И МОДАТА ВЪВ ВАРИАНТИТЕ ИМ, КОИТО ПОЗНАВАМЕ ДНЕС, КАТО ОТГЛЕДАХА И ПОПУЛЯРИЗИРАХА ЛЕОНАРДО, МИКЕЛАНДЖЕЛО, БОТИЧЕЛИ И ОЩЕ МНОГО ГЕНИИ.

Те възродиха във всички вероятни смисли човешката просвета. Как? Чрез тирания! Чрез една република, която работи като монархия за ръководещото семейство и неговите доближени. Отритнатите измежду тях - като провинциалиста, от позиция на флорентинците - Савонарола, се трансформират в съпротива. Която има упоритостите освен да катурне Медичите, само че и да унищожи всичко, основано от тях - в това число скулптурите и картините на техните питомци със световноизвестни до наши дни - над 5 века по-късно, имена.

С ясната убеденост, че ще бъдат забравени - и родата и нейните плодове, и хората, които са ги осъществили, тъй като били похарчили национална пара. Опозицията става тирания за 4 години (колкото един сегашен мандат) и най-после свършва на кладата. А Медичите се завръщат - като нови диктатори на Флоренция и като папи даже. Ако историята ви наподобява на българската реалност по нещо, а на паметния актуален сериал за американското президенство Къща от карти по друго - грешката не е във вашия тв приемник.

Борис Ангелов
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР