Медът е изключително полезна храна. За съжаление, в последно време

...
Медът е изключително полезна храна. За съжаление, в последно време
Коментари Харесай

Как да разберем истински ли е медът, който ядем?

Медът е извънредно потребна храна. За страдание, напоследък пазарът ни е наводнен от некачествени артикули. В меда постоянно са добавени глюкоза, захар, нишесте или други субстанции.
 мед iStock/Getty Images
Проверете дали ядете първокласен мед с един елементарен тест. Вижте в канала във vbox7:

Вземете една огромна капка от меда, както и парче тоалетна хартия. Сложете част от меда върху хартията – не повече от една кафена лъжичка. Изчакайте по този начин от 10 до 30 минути и наблюдавайте резултата. Ако към капката мед стартира да се образува мокра линия, то той несъмнено е подправен. В него най-вероятно има глюкоза, захар или други добавки, които се втечняват и отделят вода, попиваща в хартията. Мократа диря става забележима с просто око.
 мед iStock/Getty Images-->
От друга страна, в случай че медът остане недокоснат и към него не се вижда влажна линия, какъв брой и време да стои върху хартията, значи на трапезата си имате чист естествен мед.

В случай, че се съмнявате дали в меда има нишесте, можете да ревизирате благодарение на няколко капки йод. Разредете меда с малко вода и с йода - в случай че той добие наследник цвят, то значи съдържа нишесте.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР